Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου (video - φώτο)
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΟΧΕ SAVATE που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου (10 & 11/6/2016) στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βραχατίου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές αναμετρήσεις πάνω στα δύο ρινγκ μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών από 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση της Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούλη Κάμπριελ καθώς και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ρεντόν Ροδόλφο και του Αντιπροέδρου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζοέλ Ντιμέζ, στην οποία τόνισαν ότι <<είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους καλύτερους αγώνες της τελευταίας 5ετίας από οργανωτική και αγωνιστική άποψη και οφείλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν>>
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους ξένους παράγοντες και αθλητές η επιτυχία που είχε η τελετή έναρξης των αγώνων, την οποία κήρυξε ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.
Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία κοριτσιών και αγοριών του χορευτικού και λαογραφικού συλλόγου ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ από τη Στιμάγκα με τη συνεργαζόμενη σχολή ΄΄ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ΄΄ με παραδοσιακές στολές, αλλά και των αθλητών και αθλητριών της ομάδας βόλεϋ του  Παμβοχαϊκού που συμμετείχαν στην παρέλαση των αποστολών ενώπιον των επισήμων.
Αυτό όμως που κυριολεκτικά καθήλωσε τους φιλάθλους ήταν το μαχητικό πνεύμα, η αγωνιστικότητα και το πάθος των διαγωνιζομένων αθλητών και αθλητριών, θέαμα πρωτόγνωρο για το ελληνικό κοινό, που χειροκρότησε αυθόρμητα και παρατεταμένα τις προσπάθειες των αθλητών.
Πρέπει επίσης να τονίσουμε τον ενθουσιασμό που επικράτησε ανάμεσα στον νεαρόκοσμο των αθλητών και αθλητριών με τη γνωστή παγκοσμίως ελληνική μουσική και τους χορούς που ακολούθησαν, ενώ ιδιαίτερα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό η ενότητα όπου τα κορίτσια του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας εκτέλεσαν πρόγραμμα σύγχρονου χορού.
Στην οργανωτική προσπάθεια ουσιαστική ήταν η συνδρομή εθελοντών και εθελοντριών του Δήμου καθώς και από την ευρύτερη περιοχή.
  ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η ΓΑΛΛΙΑ.
 Η αντιπροσωπευτική  Ομάδα της Γαλλίας κυριάρχησε πάνω στα ρινγκ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος, αφού κατέκτησε οκτώ από τα έντεκα μετάλλια των τελικών με δεύτερη την Ρωσία η οποία κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το BOXE SAVATE είναι κάτι σαν <<εθνικό>> σπορ στη Γαλλία με σημαντική παράδοση, επαγγελματισμό και υποδομές κι αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Βραχάτι.
Να επισημάνουμε επίσης ότι μοναδική ελπίδα από ελληνικής πλευράς για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου ήταν από τον Νίκο Γεωργόπουλο στον αγώνα της κατηγορίας 85 κιλών  με αντίπαλο τον Ρώσο EDZOEV TAMERLAN από τον οποίο όμως ηττήθηκε στα σημεία κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.
ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ: <<Πήραμε τα εύσημα στο Ευρωπαϊκό>>
 Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το οργανωτικό αποτέλεσμα ενός δύσκολου και πρωτόγνωρου  εγχειρήματος ήταν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις με τους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών που φιλοξενήθηκαν στο Βραχάτι τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Παπακυριάκος υπογράμμισε την ιδιαίτερη ικανοποίηση των ξένων παραγόντων από τη γενική οργανωτική εικόνα που προσέφερε στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BOXE SAVATE. Ο Δήμαρχος δεν απέκλεισε την πιθανότητα ανάληψης και άλλων διεθνών διοργανώσεων στην περιοχή του Δήμου ενδεχομένως και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος BOXE SAVATE  2017 και κατέληξε:
<<Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μπορέσαμε να προσφέρουμε στους δημότες μας ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του αθλητικού πολιτισμού που προωθεί η Δημοτική Αρχή χάρη των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, το Ν.Π.Δ.Δ. ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, τα στελέχη του Δήμου, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τους συλλόγους και τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ελπίζω ότι αυτό θα επαναληφθεί σε μία νέα ανάλογη οργανωτική προσπάθεια>>.
korinthostv.gr/