Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Βέλγιο - Ιταλία (22:00) στο ... σούπερ ντέρμπι!


Ιταλία και Βέλγιο κάνουν την δική τους πρεμιέρα στο Stade des Lumières της Λιόν. Χωρίς τον αρχηγό τους Βινσέν Κομπανί οι Βέλγοι, μιας και ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός διοργάνωσης.

Όμως ακόμα και έτσι εμφανίζονται σαν την ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει το Euro 2016. Άλλωστε δεν έφτασαν καθόλου τυχαία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA.



Στις 13 Νοεμβρίου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε φιλικό στις Βρυξέλλες, που κατέληξε στην αγκαλιά των «κόκκινων διαβόλων» με 3-1.

Μόλις δύο νίκες έχει η Ιταλία στα έξι τελευταία της ματς , με 2 ισοπαλίες και δύο ήττες επίσης. Αντίθετα το Βέλγιο έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στα 7 δικά του πιο πρόσφατα ματς.

Όμως εκείνο που προβληματίζει αρκετά είναι η αδυναμία των Ιταλών στις δικές τους πρεμιέρες. Η τελευταία τους νίκη σε μία πρεμιέρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρίσκεται πίσω στο 2000, όταν με γκολ του προπονητή της, Αντόνιο Κόντε κέρδισε 1-0 την Τουρκία.

Από τότε που υπάρχουν όμιλοι στην τελική φάση, η Ιταλία στο πρώτο της ματς έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.


Στο Μουντιάλ 2014 το Βέλγιο έφθασε μέχρι τα ημιτελικά και έχασαν από την Αργεντινή. Αυτή ήταν και καλύτερη παρουσία τους σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, αντιστρόφως ανάλογη με έμψυχο υλικό της, καθώς πρόκειται με ομάδα με πολύ ταλέντο και νεαρούς παίκτες που ενισχύουν ισχυρές ομάδες της Ευρώπης, κυρίως στην Αγγλία.
Σύμφωνα μάλιστα με... υπολογισμούς, οι "κόκκινοι διάβολοι", ταξίδεψαν στη Γαλλία με την ακριβότερη αποστολή του Εuro, με 23άδα αξίας 406 εκατ. ευρώ και με ακριβότερη μετεγγραφή αυτή του Κέβιν Ντε Μπρούιν στη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ!


Η ομάδα του Βίλμοτς κατέκτησε την πρώτη θέση του δεύτερου προκριματικού έχοντας απολογισμό επτά νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα.
Αν και η Εθνική ομάδα της Ιταλίας δείχνει να έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και κυρίως στον παίκτη που θα οργανώνει το παιχνίδι, ο Αντόνιο Κόντε δεν θέλησε να δώσει μια τελευταία συμμετοχή στον Αντρέα Πίρλο, που απ' την πλευρά του προτίμησε να παίξει στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως απόντες από το κέντρο της "σκουάντρα ατζούρα" είναι οι τραυματίες Βεράτι, Μαρκίζιο και Μοντολίβο και στην αριστερή πλευρά ο Ματέο Νταρμιάν.
Συντηρητικό σχήμα αναμένεται να επιλέξει ο Αντόνιο Κόντε στο αυριανό εναρκτήριο παιχνίδι της Ιταλίας με το Βέλγιο στη Λιόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην χώρα.
Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες ενδείξεις, ο Κόντε αναμένεται να επιλέξει «συντηρητικό» σχήμα, με βασικό τον Νταρμιάν στο αριστερο άκρο και τον Έντερ ως παρτενέρ του Πελέ στην επίθεση.


Έτσι, οι Ιταλοί αναμένεται να παραταχθούν με 3-5-2, έχοντας ως τερματοφύλακα τον Μπουφόν, αμυντική τριάδα τους Μπαρζάλι, Μπονούτσι και Κιελίνι, τους Καντρέβα και Νταρμιάν συα άκρα, τους Παρόλο, Τζακερίνι και Ντε Ρόσι στο κέντρο, με τους Πελέ και Έντερ μπροστά.
Η απουσία του Κομπανί κρίνεται πολύ σημαντική στην άμυνα των Βέλγων με τον 30χρονο άσσο να μην ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού του.