Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Γερμανία 2-0 την Ουκρανία

Euro 2016: Νίκη η Γερμανία, τις εντυπώσεις η Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ) Η Γερμανία νίκησε 2-0 την Ουκρανία σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του EURO2016, που διεξήχθη στο «Πιέρ Μαρουά» της Λιλ. 
Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ που πέρασε ως αλλαγή στο 90 έγραψε το τελικό 2-0.
 Η πρωταθλήτρια κόσμου κινδύνεψε μάλιστα πολλές φορές, έχοντας μια άμυνα που σε αρκετές φάσεις έμοιαζα να παραπαίει. Αν δεν ήταν ο Νόιερ στο τέρμα, σίγουρα η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα είχε απώλεια βαθμού ή βαθμών. Δοκάρι είχε στο 52' ο Τόνι Κρόος.
Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν έπεισε με την εμφάνιση της, ωστόσο κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Αντίθετα, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι Ουκρανοί, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί κι έφεραν στα όριά τους, τους Γερμανούς. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν παραδόξως ο Νόιερ, ο οποίος κράτησε όρθια τα "πάντσερ" στο πρώτο ημίχρονο, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Το τελικό 2-0 αδικεί, πάντως, τους Ουκρανούς, οι οποίοι δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ.
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78' Σέρλε), Γκέτσε (90' Σβαινστάιγκερ)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ)