Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ

Την είσοδό του στο κλειστό club της Αθηναϊκής Λέσχης κέρδισε επάξια σύμφωνα με το έγκυρο δημοσίευμα των parapolitika.gr (http://www.parapolitika.gr/article/362655/athinaiki-leshi-24-nea-meli-sto-arhaiotero-kleisto-klamp-tis-athinas-onomata) ο Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος Ανδρέας καταδεικνύοντας ένα νέο ρόλο για τη στρατιωτική ηγεσία, που αποτελεί ασφαλώς παράδειγμα για τους νεώτερους αξιωματικούς.  

Η κοινωνική αμοιβή του άξιου επίλεκτου Αντιστράτηγου με περγαμηνές στην στρατιωτική του καριέρα, σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο (http://www.army.gr/default.php?pname=bio_asden&) και χειριστή του ανώνυμου μεταναστευτικού μουσουλμανικού κύματος, που κατέλαβε τις Νήσους μας με κύρια νήσο απόβασης τη Λέσβο, αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο.

Ο στρατός στην πολιτική εξουσία της Ελλάδας καθώς και ο μηχανισμός λειτουργίας των κοινωνικών σχέσεων των εν ενεργεία Ελλήνων Αξιωματικών περιγράφεται ίσως καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στο βιβλίο του καθηγητή  Θάνου Βερέμη «Ο Στρατός στην Ελληνική Πολιτική» όπου αναφέρεται στο διαχρονικό εναγκαλισμό ενεργών Αξιωματικών και πολιτικής με σκοπό ασφαλώς και την εξασφάλιση της ανέλιξής τους.

Αξίες του έθνους καλούνται να υπερασπιστούν με το αίμα τους, όταν δεν φυσάει, οι Έλληνες αξιωματικοί αλίμονο αν δεν συναναστρέφονταν με την κοινωνία και τα clubs της ώστε να αφουγκράζονται τις κοινωνικές αξίες καλύτερα.

Συγχαρητήρια στον καθόλα άξιο Στρατηγό και φαβορί πια στην κούρσα  διαδοχής του νυν Αρχηγού Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη με την ποντιακή καταγωγή και τις γαλλικές περγαμηνές.

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε και τα πρακτικά των αποφάσεων της εν λόγω Λέσχης, τα προαπαιτούμενα ένταξης καθώς και την προτεραιότητα εξυπηρέτησης ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και το αντίστοιχο  των διαφόρων clubs, ελληνικών και ξενόφερτων…
 

Thedayaftergr