Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται ακατάπαυστα για το κακό της πατρίδας. Δεν χρειάζεται υψηλή ανάλυση για την αιτία της κατάστασης της χώρας, για την ομηρεία της στη διαπλοκή και την καταδίκη της στη φτώχεια και την ανεργία στο διηνεκές.
 
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου της επανίδρυσης της Ελλάδας κατάστρεψε ομοίως την πατρίδα. Ο πρώην πρωθυπουργός Καραμανλής, συχνά θερμός εναγκαλιζόμενος με τον κ.Τσίπρα, μετά των Υπουργών εκείνης της επαίσχυντης περιόδου αδιαφάνειας, άκρατων διορισμών στο δημόσιο, ανεξέλεγκτων δαπανών στην υγεία και προσβολής της λειτουργίας της Βουλής, παρέδωσαν μισοπεθαμένη την Ελλάδα στο επίσης υπεύθυνο για το κατάντημα της χώρας ΠΑΣΟΚ του ΄81.
Δεν χρειάζεται να κουραστεί ο ιστορικός του μέλλοντος για να περιγράψει τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος και την απάτη της δημοκρατίας που έθρεψε μία ολόκληρη γενιά κουστουμαρισμένων λήσταρχων με ή χωρίς γραβάτα, με ζιβάγκο, με φουλάρι ή με μαντηλάκι.
Το ζητούμενο για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας είναι αν μπορεί να δημιουργηθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, προφανώς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, που θα οδηγήσει τη χώρα σε ευημερία το συντομότερο δυνατό. Οι εθνικές συντάξεις των 384 ευρώ, οι μισθοί των 500 ευρώ και η ανεργία του 25% δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναβολή, τακτικισμούς και κωλυσιεργίες.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Δεν είναι βέβαιο πως έχει τη δύναμη και την τόλμη να απαλλαγεί από τα βαρίδια της Νέας Δημοκρατίας που την κάνουν να φαίνεται πολύ παλιά και αντιπαθητική. Οι αντίπαλοί του στις εσωκομματικές διαδικασίες που κατά βάση αποτελούσαν την παρακμιακή εξουσία της περασμένης δεκαετίας και αναπολούν την εξουσία και την ανάσταση του τότε πεθαμένου Κράτους της διαπλοκής και ανομίας. Αυτή η αντιπαθητική διακαής επιθυμία τους κρατάει και τη Νέα Δημοκρατία απρόσιτη από τις νέες γενιές και τους ταλαιπωρημένους Έλληνες που δεν συμμετείχαν στην κραιπάλη πληρώνοντας τώρα τα γλέντια της τότε εποχής και της τωρινής αναλγησίας της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.
Οι ισχυροί δεσμοί με τα πάσης φύσης λαθρεμπόρια που έζησαν μέρες δόξης την εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή και συνεχίζουν ανενόχλητα ακόμα και σήμερα αποτελούν την τροχοπέδη στην ελληνική σύγκλιση με την νέα εποχή της Δύσης. Κάθε προβολή Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή αποτελεί προσφορά στους κ.κ. Τσίπρα και Καμένο και αποδεικνύει τις συγκοινωνούντες διακομματικές υπόγειες σήραγγες της πολιτικής που συντονίζει έντεχνα ο Έλληνας "Γκιουλέν".
Στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι και σύντομα θα κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιλέξει ανάμεσα στις αρχές του Ελευθέριου Βενιζέλου που δις πυροβολήθηκε για το πολιτικό του όραμα και τους κακούς πολιτικούς του απογόνους, στο περιβάλλον Κυριάκου, που ερμήνευσαν την πολιτική του παρακαταθήκη με τον εύκολο δρόμο για τον ατομικό τους πλουτισμό. 
Η στάση του θα κρίνει και την τύχη του καθώς ο λαός αναζητά ημέρα με την ημέρα έναν ηγέτη, επιτέλους…

Thedayaftergr