Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Κορινθίας Γιώργου Τσόγκα στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων αναφορικά με το Φράγμα του Ασωπού



 
Την 26-05-2016  συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα ημερήσιας διάταξης: Φράγματα και μικρά Υδροηλεκτρικά έργα.
Κατά τη συνεδρίαση  οι βουλευτές εξέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με την ενεργειακή χρησιμότητα των Φραγμάτων και των μικρών Υδροηλεκτρικών έργων και τη σημασία τους για την τοπική παραγωγή και κατανάλωση και την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής πίεσης

Ο Βουλευτής Νομού Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Τσόγκας,, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση για το Φράγμα του Ασωπού Κορινθίας, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τη Πελοπόννησο,  τονίζοντας ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος ήτοι η ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος, η οποία θα δώσει τη λύση στην άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της Κορινθίας, θα προστατέψει τους υδάτινους πόρους  από την υφαλμύρωση, θα αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής και θα μετατραπεί κατά πάσα πιθανότητα σε τουριστικό πόλο, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, και γενικότερα θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στη βιώσιμη γεωργία της περιοχής της Κορινθίας.
Επίσης, ο κ. Τσόγκας, αναφέρθηκε στις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στη κατασκευή του Φράγματος και απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρώτησε αν  είναι ενήμεροι επί του θέματος, αν θα αρθούν τα εμπόδια ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού και αν τυχόν θα αποδοθούν ευθύνες για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημιά.
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος 1η Ιουνίου 2016