Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πλημμύρες και χαλάζι στη Μεγαλόπολη – Προβλήματα στους αυτοκινητόδρομους Πελοπονήσσου

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αρκαδία με έντονη βροχόπτωση σε όλη την ορεινή περιοχή. Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάζονται στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.
Παράλληλα κλειστή είναι η εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΡΑ  : ΠΡΟΣΟΧΗ – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας (ΦΩΤΟ)Το χαλάζι που πέφτει έχει εγκλωβίσει τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα μέσα στο τούνελ με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός καθώς οι οδηγοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπορούν να κινηθούν με τα οχήματά τους.
Στο σημείο έφτασε όχημα της Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία καθώς το δεξιό ρεύμα του δρόμου παρέμεινε κλειστό για αρκετή ώρα.
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη από την κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο. Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος… κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν θέσει την περιοχή σε συναγερμό .Στο ύψος της Μεγαλόπολης, σημειώθηκε χαλαζόπτωση με αυτοκίνητα να έχουν ζημιές και όπως λένε οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι έσπαγαν βράχια και έπεφταν στο δρόμο.
Στην Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.
Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στη Μεγαλόπολη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιόνη, του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων κι εξετάζουν την κατάσταση και τον τρόπο συντονισμού αποκατάστασης των ζημιών και παροχής βοήθειας σε πληγέντες.
Στη Μεγαλόπολη σε εβδομήντα σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις ξεπέρασαν στην Πυροσβεστική τις 140. Συνολικά οι κλήσεις στον Νομό ξεπέρασαν τις 200...
Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, γιατί τα νερά στην γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω και απειλείται το ορυχείο της Θωκνίας.
Επιπλέον λόγω της κακοκαιρίας σημειώθθηκε και διακοπή ρεύματος την τελευταία ώρα στη μισή πόλη της Τρίπολης
που αποακαταστάθηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα..


Πηροφορίες - φωτογραφίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Alpha, kafeneio - megalopolis, kalimera-arkadia