Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο Γκριεζμάν το... γύρισε μόνος του, στους «8» η Γαλλία 2-1 την Ιρλανδία

Ο Γκριεζμάν το... γύρισε μόνος του, στους «8» η Γαλλία 
Με «υπογραφή» Αντουάν Γκριεζμάν, η Γαλλία νίκησε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO 2016. Αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 3ο λεπτό από πέναλτι του Μπρέιντι, οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης επικράτησαν 2-1 της Ιρλανδίας στη Λιόν, για τη φάση των «16», με τον επιθετικό της Ατλέτικο να σκοράρει δύο φορές (58΄ και 61΄) και να κερδίζει την αποβολή του Ντάφι στο 66΄.
Ο Ιρλανδός αμυντικός αποβλήθηκε δικαιολογημένα και, παρότι οι «τρικολόρ» δεν αξιοποίησαν το φάουλ, η αποστολή τους έγινε σαφώς ευκολότερη. Θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ζινιάκ στο 77΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η προβολή του ίδιου στο 86΄ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκριεζμάν νικήθηκε από τον Ράντολφ.
Η Γαλλία πέρασε στον προημιτελικό της 3ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αγγλία-Ισλανδία, εκεί όμως ο Ντεσάμπ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Καντέ και Ραμί που συμπλήρωσαν κάρτες.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Καντέ (46΄ Κομάν / 90+3΄ Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού (73΄ Ζινιάκ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κόουλμαν, Κίοχ, Ντάφι, ΜακΚάρθι (72΄ Χούλαχαν), Χέντρικ, ΜακΚλιν (68΄ Ο΄Σέι), Μπρέιντι, Λονγκ, Μέρφι (65΄ Γουόλτερς)