Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ομιλία του Στέφανου Μάνου στο 4ο ανοικτό συνέδριο της Δράσης



4ο Συνέδριο της Δράσης
Ξενοδοχείο Royal Olympic
Σάββατο 14 Απριλίου 2016

Χαιρετισμός του Στέφανου Μάνου

Η Δράση ιδρύθηκε  πριν από 7 χρόνια, τον Μάρτιο του 2009.

Πριν γράψω τα λίγα λόγια του χαιρετισμού μου διάβασα για πολλοστή φορά την ιδρυτική μας διακήρυξη. Η  ανάγνωση της διακήρυξης με τόνωσε ψυχικά. Είχαμε δίκιο. Συνιστώ σε όλους να την διαβάσουν. Ιδίως οι καλεσμένοι μας.
Οι εκλογικές επιδόσεις της Δράσης δεν ανταποκρίθηκαν στις ελπίδες μας. Δεν μπήκαμε στη Βουλή με συνέπεια να απουσιάζουμε και από τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά και με σημαντικότερη συνέπεια ότι δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα φρένο στην κατρακύλα της Ελλάδας.

Μπορέσαμε όμως να αιμοδοτήσουμε με στελέχη και ιδέες  άλλα κόμματα. Όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι και πιο πρόσφατα η Επόμενη Ελλάδα του κ. Ραγκούση. Το πολιτικό μας σύστημα, δυστυχώς, απεχθάνεται τις μεταγγίσεις. Τις δέχεται ασμένως αλλά δεν τις ομολογεί.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με τις δυνάμεις του εθνικιστικού λαϊκισμού να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, οι πολιτικοί του ορθού λόγου έχουν συμφέρον και υποχρέωση να πορευτούν διαλεγόμενοι χωρίς προσήλωση σε στερεότυπα και χωρίς  παρωπίδες.

Οφείλουμε να αποδεχτούμε συμβιβασμούς, αφού οι πολιτικές και ιδεολογικές μας απόψεις έχουν διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές, για να καταλήξουμε σε μια κοινή ισχυρή πρόταση για την Ελλάδα.  Άλλωστε, χωρίς έντιμους συμβιβασμούς, η συζήτηση σε τέτοια θέματα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Είναι, ελπίζω, φανερό σε όλους ότι για να ανακάμψει η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή τελείως καινούργια πολιτική που θα ευνοήσει τις επενδύσεις που αυτές θα δημιουργήσουν πλούτο και θα δώσουν δουλειά στους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι φανερό.

Λιγότερο φανερό, αν όχι κρυφό, είναι ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  για να ανατρέψουμε  την κρατική σατραπεία.

Σκεφτείτε: Τα τελευταία 7 χρόνια το κράτος, το δικό μας κράτος, γράπωσε την ευκαιρία των μνημονίων για να επιβάλλει τη στυγνή, τυραννική του εξουσία στον άτυχο Ελληνικό λαό. 

Πόσες αποδείξεις χρειάζονται; Οι συνεχώς αυξανόμενοι φόροι στο εισόδημα, στην περιουσία, σε ό,τι κινείται,  πληρώνονται για να συντηρείται αλώβητο το κράτος.

Μάτωσε η Ελλάδα, έχασε η Ελλάδα, μειώθηκαν όλες οι περιουσίες, αλλά τα 600 εκ. ευρώ ετησίως θα συνεχίσουν να πληρώνονται στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ! Και, όπως κάνει κάθε σατράπης, το κράτος απειλεί. Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας   στα σπίτια, κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, πρόστιμα, απειλές φυλάκισης, κατασχέσεις, εκποιήσεις, capital controls. Πέπλος φόβου σκεπάζει όσους δεν είναι μέρος του κράτους.

Αν δεν ανατραπεί η κρατική σατραπεία δεν θα υπάρξουν επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Του χρόνου θα είναι χειρότερα από φέτος.

Αυτή την κατάσταση πρέπει όλοι μαζί να ανατρέψουμε.  Μη ξεγελιέστε, στην τυραννία του κράτους  οφείλεται η χρεοκοπία της Ελλάδας και η 7-ετής αναποτελεσματικότητα των μνημονίων. Στις χώρες όπου το κράτος δεν είναι σατράπης  αλλά υπηρέτης του λαού, τα μνημόνια κατόρθωσαν να ανατάξουν την οικονομία. 

Η αλήθεια είναι, και η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ότι η Ν.Δ. των όψιμων χρόνων συνετέλεσε δια των κυβερνητικών στελεχών της στην εγκαθίδρυση της κρατικής τυραννίας.  Θυμηθείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή Παυλόπουλου. Αυτούς όλους τους πληρώνουν σήμερα, οι στυμμένες λεμονόκουπες, του απομένοντος παραγωγικού τομέα της οικονομίας.  Και αν δεν πληρώσουν διώκονται. Σκύβουν λοιπόν το κεφάλι και πληρώνουν.

Κατανοώ την δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει το μοιραίο λάθος της. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τύραννο. Μόνο αυτό πρέπει να καθοδηγεί τη σκέψη μας.

Ο στόχος δεν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μας μείνει το κράτος τύραννος. Τελικός στόχος πρέπει να είναι η εξόντωση της τυραννίας και η ανάκτηση της ελευθερίας μας σε ένα κράτος δικαίου.

Επιτρέψετε μου ένα διαφωτιστικό, κατά τη γνώμη μου, παραλληλισμό. Θα έχετε διαβάσει οι περισσότεροι ή δει στο σινεμά την ιστορία του Ρομπέν των δασών. Ο κακός πρίγκιπας Ιωάννης εκπροσωπεί το κράτος αδίκου και σήμερα χρησιμοποιεί ως Σερίφη του Νότιγχαμ τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταπιέζει, φορολογεί και τρομοκρατεί τους πολίτες. Στην περίπτωσή μας οι σερίφηδες  αποδείχτηκαν αναλώσιμοι. Το κράτος αδίκου όμως έμεινε.  Αυτό πρέπει να νικηθεί. Όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Μεταξύ μας οφείλουμε να διαλεχτούμε και να αποδεχτούμε συμβιβασμούς, ξεπερνώντας τις  διαφορετικές μας αφετηρίες και αναφορές για να καταλήξουμε σε μια κοινή ισχυρή πρόταση για την Ελλάδα. Αυτό είναι το καθήκον μας!

www.drassi.gr