Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

NΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μήνυμα για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από τη χούντα της 21ης Απριλίου

Αρχική 
Η θλιβερή επέτειος της 21ης  Απριλίου αποτελεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπενθύμιση για εγρήγορση, προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Θυμούμαστε και τιμούμε τους πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Δεν αρκεί όμως, μόνο η μνήμη. Η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Δημοκρατίας είναι διαρκές αίτημα και πρόκληση. Απαιτούν από όλους μας διαρκή προσπάθεια.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματός μας: «Κίνδυνοι για τη Δημοκρατία υπάρχουν πάντοτε. Και θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη – την Νέα Δημοκρατία».

Προχωρώντας αύριο στο 10ο Συνέδριό μας συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας μαχόμενοι εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και ενεργητικά υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.