Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μανιτάρια: Η θρεπτική αξία και οι ευεργετικες τους ιδιότητες...

logo newsletter

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών από τη Novartis Hellas, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών

nova ieaΗ Novartis Hellas, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενήκαι πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα μπροστά για την πληροφόρηση των ασθενών. Σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών, σχεδίασε και υλοποιεί την εκστρατεία ενημέρωσης «Δικαίωμα στην Υγεία», με στόχο την δημιουργία ενός «οδικού χάρτη»με τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας.
Διαβάστε περισσότερα

Η επιθετικότητα της γάτας


EPITHETIKI GATAΗ επιθετικότητα προς τους ανθρώπους δεν είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις γάτες και ακόμα και αν παρουσιαστεί σπάνια προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς. Το σημαντικό είναι ο λόγος που ωθεί τη γάτα σας στην επιθετικότητα. Είναι δυσαρεστημένη ή απλώς παίζει;
Διαβάστε περισσότερα


Μανιτάρια: Η θρεπτική αξία και οι ευεργετικες τους ιδιότητες


manitaria porciniΜανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων. Υπάρχουν 38.000 ποικιλίες μανιταριών στον κόσμο. Κάποιες από αυτές είναι εδώδιμες (φαγώσιμες) και κάποιες ιδιαίτερα τοξικές (μπορούν να προκαλέσουν δηλητηριάσεις ή ακόμη και θάνατο).
Διαβάστε περισσότερα


H χολολιθίαση – ένα συχνό και «δυνητικά» επικίνδυνο πρόβλημα


Stomach Ache 16a025a1e1 optimized 620x360Τι είναι χολή ; Εδώ βρισκεται και το ζητημα της ακριβούς ορολογίας, διοτι αυτό που ο κόσμος ονομαζει «χολή» είναι ένα οργανο που λεγεται χοληδόχος κύστη, ενώ χολή είναι ένα πρασινοκίτρινο ελαιώδες υγρο που παράγεται από το συκώτι μας και ρέει μεσα από τον χοληδόχο πόρο στο δωδεκαδάκτυλο και η χρησιμοτητα του είναι η «γαλακτωματοποιηση» των λιπών με σκοπό την απορρόφηση τους από τον οργανισμό.
Διαβάστε περισσότερα


Εξωσωματική: Μύθοι και αλήθειες


exosomatiki MYTHOIΟι μύθοι που περιβάλλουν την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πολύ συνηθισμένοι και δημιουργούν αναίτιες φοβίες και αμφιβολίες στο ζευγάρι, που ήδη είναι ψυχικά φορτισμένο από την συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί να τεκνοποιήσει φυσιολογικά και την αγωνία για το αν θα πετύχουν οι προσπάθειες που σύντομα θα αρχίσει.
Διαβάστε περισσότερα