Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;
Φουλ επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι καλύπτει τον Παπασταύρου, παρά και τις αποκαλύψεις των Panama papers και υπογράμμισε ότι η ΝΔ προχωρά σε μηνύσεις απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη, παρά να απαντήσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες.  «Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Έλληνα πολίτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη  ότι υπερασπίζεται μονίμως τρίτους εις βάρος της χώρας, όπως το ΔΝΤ, αλλά και την ΠΓΔΜ στα πρόσφατα επεισόδια στην Ειδομένη. «Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τόσο η λίστα Λαγκάρντ όσο και η λίστα Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.
Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος κατ΄ αρχήν στις καταγγελίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Είπατε ότι σας απειλούμε να σας βάλουμε τρία μέτρα κάτω από τη γη, εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε να μπει τρία μέτρα κάτω από τη γη το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Siemens, τα θαλασσοδάνεια των κομματων και της λίστας Λαγκάρντ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το θέμα Παπασταύρου.
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως έχει το θράσος να συγκρίνει τα δάνεια των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με δάνειο 8 εκατομμυρίων ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, πρότεινε στον πρόεδρο της ΝΔ να μπουν ορκωτοί λογιστές στα ταμεία και των δύο κομμάτων.