Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ FURTH ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - Μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων Ξυλοκάστρου και Furth στο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης




Στα πλαίσια της αδελφοποίησης  των σχολείων του Ξυλοκάστρου και της γερμανικής πόλης Furth, μαθητές και μαθήτριες από τη Furth, με υπεύθυνους συνοδούς καθηγητές φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο Ξυλόκαστρο.
Οι φιλοξενούντες μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με τη συνοδεία του Γυμνασιάρχη, καθηγητών και μαθητών του Β’ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο -στο γραφείο του- την Τρίτη 15 Mαρτίου 2016.
 Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε, ευχόμενος η σύντομη παραμονή τους στην πόλη να ήταν ευχάριστη και να συνέβαλε στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας. Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των δύο χωρών να έρθουν πιο κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς, καθώς να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα των δύο λαών.
Στους φιλοξενούμενους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία, να μεταφέρουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την παραμονή στο Ξυλόκαστρο και τις επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής καθώς τον ενθουσιασμό για τη θερμή φιλοξενία, την αγάπη και την καλοσύνη που βιώσαν.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δύο αδελφοποιημένων Δήμων και τη καλή συνεργασία των Δημάρχων και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την ελληνο-γερμανική εβδομάδα που προγραμματίζεται να γίνει το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο και θα περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τέλος τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη που του έκαναν, τους πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια και τους ευχήθηκε καλή επάνοδο στη χώρα τους.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης