Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: "Η Δυτική Αττική βιώνει τις επιπτώσεις της τραγικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης."

http://static.in.gr/webstatic/6D06E76D1000ABA5301669D9D95B99BE.jpg 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σήμερα,  Παρασκευή 18 Μαρτίου, επίσκεψη στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ακούσει από κοντά τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.

Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο κ. Νίκο Μελετίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο και τοπικούς φορείς, αφού άκουσε τα προβλήματα της περιοχής, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

 
«Η παρουσία μου εδώ στον Ασπρόπυργο έχει ουσιαστική, αλλά και συμβολική σημασία. Έχει συμβολική σημασία, διότι  επισκέπτομαι μια υποβαθμισμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής, μια περιοχή η οποία όντως έχει πληγεί, τις τελευταίες δεκαετίες,  από άναρχη ανάπτυξη και από πολύ σοβαρή περιβαλλοντική  επιβάρυνση.  

Είναι, όμως, μια περιοχή η οποία ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης,  που τόσο χρειάζεται, όχι μόνο ο Δήμος Ασπροπύργου, αλλά και όλη η Δυτική Αττική. 

Δεν θα κουραστώ να  λέω  - σε μια εποχή που πολλοί  διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους  στα ζητήματα της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης - ότι η πιο ουσιαστική  πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων  απασχόλησης, που θα  ωφελήσουν πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες. Πράγματι,  εδώ  στον Ασπρόπυργο υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Εύχομαι και ελπίζω, αυτήν τη φορά, η “πονεμένη ιστορία” της δημιουργίας ενός σύγχρονου και εμπορευματικού κέντρου να τελεσφορήσει,  ώστε να μπορέσει η περιοχή να καρπωθεί  τα οφέλη από μια πολύ σημαντική επένδυση. Επένδυση η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα ξεπεράσει τα 150.000.000 ευρώ, θα καλύψει  πάνω από 200.000 μέτρα στεγασμένου χώρου και φυσικά θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης.  

Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τις επισημάνσεις των φορέων και του Δημάρχου, σχετικά με τις πολεοδομικές και χωροταξικές εκκρεμότητες, που υπάρχουν στην περιοχή. 

Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον Ασπρόπυργο, πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν ακόμα πρόεδρος  της Επιτροπής Περιβάλλοντος  της Βουλής. Και τότε είχαμε κάνει ακριβώς τις ίδιες διαπιστώσεις. Δυστυχώς, λίγη πρόοδος έχει γίνει  από τότε. 

Χρειάζεται  μια ουσιαστική αναθεώρηση  του τρόπου με τον οποίο γίνεται ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός. Δεν είναι δυνατόν τα πολεοδομικά σχέδια να χρειάζονται δεκαετίες για να ολοκληρωθούν και όταν πια ολοκληρώνονται  να  τα έχουν ξεπεράσει  οι  εξελίξεις. Ο σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός και οι σωστές χρήσεις  γης - όπως σωστά επισημάνθηκε από τους φορείς -  βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε σωστής αναπτυξιακής πολιτικής. Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα. 

Πράγματι, είναι παράξενο ότι για ενάμιση χιλιόμετρο να μην συνδέεται η Περιφερειακή του Αιγάλεω με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, ώστε να μην επιβαρύνεται η περιοχή μέσα από κάθετες διελεύσεις  μετακινήσεων από το λιμάνι προς τη βιομηχανική ζώνη logistics

Είναι επενδύσεις οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν, έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να αξιοποιήσει πλήρως την αναπτυξιακή της δυναμική. 

Το ζήτημα της ασφάλειας έχει τεθεί επανειλημμένως και από τους συναδέλφους βουλευτές. Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα γι’ αυτό. Το γνωρίζω καλά. Γνωρίζω πόσο επιβαρύνεται η περιοχή από την κατάσταση αυτή. Και είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη. 

Θέλω  να σας μεταφέρω το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο η παράταξή μας θα δείξει - και έμπρακτα - για τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου και της Δυτικής Αττικής, καθώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα συνολικά η Δυτική Αττική χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή. 

Όπως γνωρίζετε, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ήδη σε μία φάση ταχείας μετεξέλιξης. Μέρος της δουλειάς που κάνουμε αφορά στον καινούργιο προγραμματικό μας λόγο. Το πρόγραμμά μας, θα είναι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει. Με προτάσεις και λύσεις οι οποίες θα είναι εφαρμόσιμες, αλλά και κυρίως κοστολογημένες.  Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να δεσμευτώ για πράγματα, που δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε. 

Όπως σωστά επεσήμανε και ο Δήμαρχος, η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά το λαϊκισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Σήμερα, βιώνουμε το τελευταίο κεφάλαιο - κατά την άποψη μου - του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Το οποίο έχει, δυστυχώς, οδηγήσει τη χώρα σε ένα τραγικό πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο. 

Μπροστά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία την οποία αντιμετωπίζουμε, εμείς ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε ένα χρέος: Να προτάξουμε έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία μας μαστίζει. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Αυτή είναι η ευθύνη μας. Και  φυσικά, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος περνάει μέσα από τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας. Περνάει από  την προσέλκυση επενδύσεων. Περνάει μέσα από την αποδαιμονοποίηση της έννοιας του επιχειρηματικού κέρδους και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Διότι αν δεν προσελκύσουμε στη χώρα μας σημαντικές επενδύσεις, εγχώριες και ξένες, η μηχανή της ανάπτυξης δεν μπορεί να πάρει πάλι εμπρός. 

Υπάρχει μπροστά μας μια  μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία. Το βλέπετε καθημερινά στη  δική σας περιοχή. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορεί να γίνουν. Υπάρχουν επενδύσεις οι οποίες μπορεί να δρομολογηθούν. Αρκεί να υπάρχει βούληση, το σχέδιο, η οργάνωση από πλευράς Κυβέρνησης, να κινηθεί συντεταγμένα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Αυτή είναι η δέσμευση που μπορώ να σας δώσω σήμερα. Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στις δικιές μας πολιτικές προτεραιότητες. Θέτουμε τα ζητήματα της ανάπτυξης και των ιδιωτικών επενδύσεων στην πρώτη γραμμή των δικών μας πολιτικών προτεραιοτήτων. Και πιστεύω ότι οι κατεξοχήν υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής είναι οι πρώτες που θα ωφεληθούν  από μία τέτοια πολιτική. 

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Η επίσκεψή μου εδώ εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επισκέψεων που κάνω σε πολλούς Δήμους της χώρας. Πάντα συζητώντας με τους τοπικούς φορείς.  Για να ακούσουμε από κοντά τα δικά σας προβλήματα. 

Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία, εμπιστοσύνη σε εμένα προσωπικά, στους συναδέλφους βουλευτές. 

Θα κληθούμε πάλι - δεν ξέρω σε ποιο χρονικό διάστημα, σύντομα ή αργότερα -  να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσουμε τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει». 

 
  Το πρωί επισκέφθηκε εταιρία logistics, σε μια περιοχή που αποτελεί το βασικό διαμετακομιστικό κέντρο της Αττικής και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθα στον Ασπρόπυργο, στην εργατούπολη της Δυτικής Αττικής, μια περιοχή, η οποία, δυστυχώς, βιώνει τις επιπτώσεις  της τραγικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Πρώτο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας  είναι η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Θέσεις απασχόλησης, οι οποίες θα ωφελήσουν, πρωτίστως, τους ανέργους, τους πραγματικά αδικημένους, από την πολιτική που σήμερα, ακολουθεί  η Κυβέρνηση.

Η περιοχή του Ασπροπύργου έχει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για να δρομολογήσει νέες επενδύσεις σε υπηρεσίες διεθνών μεταφορών και logistics

Και, βέβαια, η μεγάλη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση της έκτασης στο Θριάσιο θα δημιουργήσει  μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. 
 
Αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα, περισσότερο παρά ποτέ. Αυτό χρειάζεται η Δυτική Αττική. Αυτή είναι η πολιτική αλληλεγγύης, την οποία θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται η δική μας παράταξη».