Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Από συντονιστικά όργανα πάμε καλά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν ο κ. Μουζάλας έλεγε πως βρισκόμαστε στη διαδικασία οργάνωσης του χάους, προφανώς το εννοούσε.
Από τον Απρίλιου του 2015 – δηλαδή πριν από έναν χρόνο – για το μεταναστευτικό-προσφυγικό έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 15 συσκέψεις υπό τον κ. Τσίπρα, άλλες στο υπουργείο Άμυνας, άλλες υπό τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Βούτση, άλλες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, συνεδριάσεις υπουργικών συμβουλίων, συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις – χωρίς να μετράμε τις καθημερινές των «αρμόδιων» (κατά καιρούς) υπουργών.
Στο τέλος, πρόσφατα δηλαδή, συγκροτήθηκε και Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 24 Μαρτίου. 

Και εκεί αποφασίστηκε να συσταθεί και άλλο συντονιστικό όργανο, το οποίο θα συντονίζει τα… άλλα συντονιστικά, δηλαδή το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου και το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, καθώς και όλες τις υπόλοιπες επιμέρους δομές. 
Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό ανέλαβε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ, Γιάννης Ταφύλλης.
Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε η ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.
Συζητήθηκε, επίσης, το σχέδιο για πρόσληψη εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. 
Την ίδια μέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Βίτσας (αφού ζήτησε αποτελεσματικότερη επίβλεψη από το ΝΑΤΟ, το οποίο ο ίδιος καλούσε να… αυτοδιαλυθεί), προανήγγειλε και «μηχανισμό συντονισμού» μεταξύ περιφερειών, δήμων και ΜΚΟ!
Με λίγα λόγια, είναι άγνωστο πόσα συντονιστικά όργανα λειτουργούν αυτή τη στιγμή και πόσα ακόμη θα ανακοινωθούν.
Άγνωστο είναι επίσης τι άλλο μπορεί να πάθουμε από τον… πολύ συντονισμό! 
Προς το παρόν παρακολουθούμε άναυδοι τα καινούργια βαφτίσια – αυτή τη φορά των διαφόρων συντονιστικών οργάνων…

elzoni.gr