Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Συστράτευση των Άξιων και των Αξιών: Το ζητούμενο στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας



Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΝΕΔΡΟΣ 
Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
Μετά από ένα τετράμηνο εσωκομματικής εσωστρέφειας, το οποίο έληξε την 10η Ιανουαρίου 2016, με την εκλογή νέου Προέδρου της Ν.Δ. και τη μεσολάβηση ενός αναγνωριστικού τριμήνου σχετικής κομματικής νηνεμίας, οδηγούμαστε πλέον στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων, αλλά και στην έναρξη του 10ου Συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από 22 έως 24 Απριλίου. 

          Ένα συνέδριο κομβικής σημασίας, που για να είναι επιτυχημένο, η λήξη του θα πρέπει να βρει όλα τα κομματικά στελέχη ενωμένα και αποφασισμένα να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές του παρελθόντος και να συμπαραταχθούν στον Κοινό Αγώνα, που δεν είναι άλλος από την Σωτηρία της Πατρίδας και την απομάκρυνση του επιβλαβούς ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό προσκήνιο. 
          Η Ν.Δ. που απομακρύνθηκε στο παρελθόν από την ελληνική πραγματικότητα, οφείλει να επανενταχθεί άμεσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να αποκτήσει σαφή ιδεολογική ταυτότητα, κατανικώντας τις φοβίες της που απορρέουν από το κίβδηλο, έωλο και υποτιθέμενο “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς και να αποτελέσει μια συνεπή, σοβαρή και αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή.
          Η Ν.Δ. αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου της, οφείλει να θέσει τις βάσεις και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την πραγματική ένωση όλων των κεντροδεξιών δυνάμεων και την σύσταση ενός αληθινού ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος. Για πρώτη φορά ίσως στην Ιστορία της Παρατάξεώς μας, είναι τόσο αναγκαία η με καθαρά πολιτικούς όρους συστράτευση της Φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς των μεταρρυθμίσεων, της καταπολέμησης του κρατισμού, της πολυσυλλεκτικότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας, με την καθαρόαιμη Λαϊκή Πατριωτική Δεξιά, που αποτελεί τον στυλοβάτη και τον συνεχιστή των Παραδοσιακών Αρχών και Αξιών του Έθνους των Ελλήνων, που συμπυκνώνονται στο Ιερό διαχρονικό τρίπτυχο “ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” και εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει ποτέ παρέκκλιση από αυτές.
          Πρέπει με άλλα λόγια, να ενωθούν όλα τα γνήσια δομικά συστατικά της Κέντρο-Δεξιάς, τα οποία πλέον, μετά την απομυθοποίηση της Αριστεράς, ισχυροποιούνται στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην επικράτηση της Φιλελεύθερης-Πατριωτικής Ιδεολογίας, στη συσπείρωση των υγιών δυνάμεων του τόπου και στην οριστική συντριβή της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, του λαϊκισμού και του ακροαριστερού εθνομηδενισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
          Η πεμπτουσία των κομματικών διεργασιών του κόμματος, που δεν είναι άλλη από το Συνέδριο, πλησιάζει. Οι επόμενες ημέρες πρέπει να μας βρουν όλους αγαπημένους και μια γροθιά. Κανείς Αγωνιστής της Παράταξης  δεν περισσεύει. Η συστράτευση των Άξιων και των Αξιών είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά αναγκαία και επιβεβλημένη. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε να ανάψουμε εκ νέου τον ΠΥΡΣΟ μας και να ξαναζωντανέψουμε την ΕΛΠΙΔΑ στους ΕΛΛΗΝΕΣ.   


                                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
                                  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΝΕΔΡΟΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ