Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΑ

Ο λόγος βέβαια για την μαθήτρια που παρήλασε στην Αθήνα φορώντας την μαντήλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας;
Ασφαλώς δεν θα αναφερθούμε στην κοπέλα που είναι ανήλικη κατά πάσα πιθανότητα και πολύ καλή μαθήτρια μάλλον, από την θέση που κατείχε στην γραμμή παρελάσεως. Πολλοί αλληλέγγυοι των προσφύγων και γενικά των δυστυχισμένων μεταναστών – γιατί ο κάθε πρόσφυγας και μετανάστης, στην πατρίδα του θέλει να μείνει – πίστεψαν ότι η πράξη αυτή αφυπνίζει την κατάσταση των προσφύγων στην χώρα μας, αλλά και την σχέση τους με τον ελληνικό λαό. Ασφαλώς και τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο όρος αλληλεγγύη δεν έχει σχέση με τον μικροαστικό όρο της φιλανθρωπίας, ο όρος Αλληλεγγύη σημαίνει δούναι λαβείν, άρα θα πρέπει να υπάρχει αυτή η σχέση για να υποστηρίζουμε την Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες ή μετανάστες. Κι εδώ να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, απλά άνθρωποι κυνηγημένοι χωρίς κρατικά έγγραφα, αφού δεν μπορούσαν να τα έχουν επειδή κινδύνευε η ζωή τους.

Όταν λοιπόν η Αριστερά και γι’ αυτήν γράφουμε το άρθρο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη μαθήτρια είχε το δικαίωμα να φορέσει την μαντήλα κάνει ένα αντιδημοκρατικό και επαναστατικό λάθος για πολλοστή φορά. Η κοπέλα αν ήταν Ελληνίδα και πήγαινε ακόμη και σε ένα φεστιβάλ κινηματογραφικό στο Ιράν θα έπρεπε να φορά ολημερίς μαντήλα και μακρύ φόρα για να μην προσβάλει τα «έθιμα» της χώρας.

Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη μαθήτρια θα έπρεπε να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα έθιμα των αγώνων των Ελληνίδων οι οποίες κατόρθωσαν να πετάξουν την μαντήλα από το όμορφο κεφάλι τους. Οι Ελληνίδες γιαγιάδες και μάνες σήμερα πάλεψαν για την χειραφέτησή τους και καμιά νεαρή μουσουλμάνα μαθήτρια δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί φορώντας την σημαία της αντίδρασης και φυσικά ενός Ισλάμ ανύπαρκτου, ανιστόρητου αφού η μαντήλα και οι μπούρκες είναι αποτέλεσμα της άρχουσα τάξης των κρατών τους.

Στην δική τους Ανατολή ας κάνουν ό, τι θέλουν, εδώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταπατούν τους αγώνες των γυναικών. Άλλωστε σε παγκόσμια κλίμακα τόσο οι γυναίκες, όσο και τα παιδιά είναι τα πλέον καταπιεσμένα όντα του πλανήτη.

Αν λοιπόν η γυναίκα του πρωθυπουργού της Ελλάδας φορά μαντήλα στην επίσκεψη μιας ισλαμικής χώρας, το κάνει από σεβασμό, έτσι λοιπόν το ίδιο πρέπει να σέβονται και οι μουσουλμάνοι τους Χριστιανούς και όχι μόνον. Η Αριστερά λοιπόν πρέπει να ανοίξει επιτέλους τα μάτια της και να μην θεωρεί χρυσαυγίτη τον κάθε Έλληνα που διαμαρτύρεται. Ας διαβάσουν επιτέλους τον Μαρξ, τον Δημητρώφ και τον Γκράμσι στα σχετικά ζητήματα. Για να είσαι Διεθνιστής πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι πατριώτης και αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι λούμπεν και εθνικιστής, αλλά νοιάζεσαι για τις καταπιεσμένες τάξεις της χώρας σου και είσαι συνδεδεμένος με το Λαϊκό Κίνημα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ