Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κουβέιτ – Ελλάδας


Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κουβέιτ – Ελλάδας συναντήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αναστάσιος Κουράκης. Η αντιπροσωπεία από το Κουβέιτ αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Abdullah M. Al – Adwani, τους βουλευτές – μέλη κ. Abdullah E. Al Tamimi και κ. Mansour F. Al – Dharifi, τον Πρέσβη του Κουβέιτ στην ΑΘήνα κ. Saud Faisal Aldaweesh καθώς και υπηρεσιακούς λειτουργούς από το Κουβέιτ. Στην συνάντηση παρέστη και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.
Όπως τόνισε ο κ. Κουράκης, είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας από το Κουβέιτ στην Βουλή των Ελλήνων και είναι επιθυμητό, στο πλαίσιο των εργασιών που θα λάβουν χώρα με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα φιλίας, να συζητηθούν όλες οι σκέψεις σχετικά με την ενίσχυση και των κοινοβουλευτικών, των οικονομικών αλλά και των ευρύτερων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Υπογράμμισε επίσης, ότι εδώ και σχεδόν 20 χρόνια η Βουλή των Ελλήνων και το Κοινοβούλιο του Κουβέιτ διατηρούν ισχυρές σχέσεις, με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εμβάθυνσης. Από την αντιπροσωπεία των βουλευτών από το Κουβέιτ τονίστηκε το εξαιρετικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η επίσκεψή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ παρέδωσαν στον κ. Κουράκη επιστολή– πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση και προς τα μέλη της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας για επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ.