Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ «Η κοινωνία στενάζει. Η πραγματική οικονομία υποφέρει. Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί»





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, συνάντηση με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

 

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θέλω, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ για την ειλικρινή συζήτηση, την οποία είχαμε.

Να ξεκινήσω επισημαίνοντας το οξύμωρο να επισκέπτεται τη ΓΣΕΕ μια κεντροδεξιά Αντιπολίτευση, όταν δεν συζητάει με τη ΓΣΕΕ μια αριστερή Κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, ως προς το  Ασφαλιστικό  οι θέσεις μας είναι γνωστές. Έχουμε επισημάνει και στη Βουλή ότι ο λογαριασμός του 1,8 δις ευρώ εξοικονόμησης από το Ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχουμε επισημάνει ότι η υφιστάμενη πρόταση για το Ασφαλιστικό είναι μια πρόταση άδικη, η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και η οποία επιβαρύνει πάρα πολύ σημαντικά την παραγωγική Ελλάδα. Την Ελλάδα η οποία δημιουργεί. Την Ελλάδα, η οποία, σήμερα - δυστυχώς για την Κυβέρνηση - είναι στους δρόμους και διαμαρτύρεται.

Έχουμε, επίσης, επισημάνει ότι το Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Και, δυστυχώς, δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτήν την Κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί. Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων. Δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Βλέπουμε μόνο άρνηση, να προσαρμοστεί αυτή η Κυβέρνηση στην πραγματικότητα και στο πως θα έρθει η ανάπτυξη από εδώ και στο εξής.

Εμείς, ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο, προβληματικό και εσφαλμένο. Έχουμε καταθέσει αναλυτικές προτάσεις στη Βουλή για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεφύρωση του δημοσιονομικού κενού, που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε.