Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκο και στον Ισθμό από τους αγρότες - Έκλεισαν την Εθνική (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, που μετέφεραν το μπλόκο από την παλαιά Σωληνουργία στα διόδια Ισθμού, τα οποία κράτησαν κλειστά για δύο ώρες, ενώ έκλεισαν για μία ώρα και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, δημιουργώντας πολύ μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι αγρότες λίγο μετά τις 17.00 άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού στα διόδια Ισθμού, που είχαν κλείσει από τις 14.30 το μεσημέρι και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

 

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει στην άκρη της εθνικής οδού και παραμένουν στο σημείο με όλες τους τις δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται συζητήσεις με τους αγρότες των μπλόκων της Λακωνίας οι οποίοι αναμένεται αύριο να ανέβουν με δυνάμεις για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού, αλλά συζητήσεις γίνονται και με το μπλόκο του Κουτσοποδίου, οι οποίοι θα συζητήσουν στο τοπικό συντονιστικό και θα αποφασίσουν για τη στάση τους.
Παράλληλα το μπλόκο του Ευρώτα κρατά κλειστό και δεν φεύγει από το σούπερ μάρκετ LIDL στον Άγιο Γεώργιο της Σκάλας.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αγροτικό μπλόκο του Ισθμού θα ενισχυθεί σημαντικά τη Δευτέρα με την παρουσία και των ιδιοκτητών φορτηγών της Κορινθίας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να πάνε κι αυτοί στα διόδια Ισθμού.
Εν τω μεταξύ στο δρόμο βγαίνουν αύριο και οι αγρότες της Αρκαδίας, οι οποίοι σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο μέσα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον κόμβο Ναυπλίου, Αλ. Σούτσου και Μουτζουροπούλου, μπροστά στα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη της Ένωσης συμμετείχαν ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ», ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η ΕΝΩΣΗ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο αύριο Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στην Κερασίτσα Τεγέας, στο Λεβίδι και σε άλλα σημεία του νομού, προκειμένου συντονισμένα να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του ΟΓΑ όπου θα στήσουν μπλόκο.

Δεν έχουν στόχο να αποκλείσουν τα γραφεία του Οργανισμού, αλλά από εκείνο το σημείο καθημερινά θα κινούνται ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λαμβάνει το τοπικό συντονιστικό των αγροτών.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, korinthostv