Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά

http://static.dimokratiki.gr/uploads/2016/01/456-1-744x357.gifΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:


Κ. Μητσοτάκης: «Χαίρομαι πολύ που σε υποδέχομαι με την καινούργια μου ιδιότητα. Έχουμε, βέβαια, και οι δύο ένα κοινό, ότι έχουμε εκλεγεί από μια ανοιχτή διαδικασία. Για μας, κράτησε 3,5 μήνες, αλλά ήταν σίγουρα πολύ δημιουργική και πολύ γόνιμη.

Πρέπει να υπάρχει ένας οργανωμένος διάλογος μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η χώρα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και στο μέτωπο της οικονομίας. Ανησυχώ ιδιαίτερα για την ένταση και για το θυμό που υπάρχει στην κοινωνία. Kαι πιστεύω ότι, πάνω από όλα, πρέπει να προτάξουμε ένα μέτωπο κατά του λαϊκισμού. Ένα μέτωπο του ορθού λόγου, ένα μέτωπο το οποίο θα προτείνει εναλλακτικές πολιτικές σε μια Κυβέρνηση, η οποία σαφώς οδηγεί τον τόπο σε λάθος κατεύθυνση.

Είμαστε κόμματα που προερχόμαστε από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Και αυτό δεν πρόκειται φυσικά να αλλάξει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένας οργανωμένος διάλογος. Διότι τα προβλήματα είναι κοινά. Και είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία. Σε ευχαριστώ, και πάλι, που απεδέχθης την πρόσκληση και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια καλή και γόνιμη συνεργασία.

Φ. Γεννηματά: «Θέλω να σε συγχαρώ, για άλλη μια φορά, για την εκλογή σου. Ηγείσαι μιας παράταξης και ενός Κόμματος που -όπως και εσύ είπες- έχει πολύ ουσιαστικές, πολιτικές και ιδεολογικές, διαφορές με το Κόμμα μου και την παράταξή μου. Όμως, η χώρα, αυτή τη στιγμή, διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Και πίστευα - και πιστεύω - ότι έχει ανάγκη από ανταλλαγή απόψεων, από ειλικρινή διάλογο και εθνική συνεννόηση στα πολύ κρίσιμα ζητήματα. Το πίστευα αυτό εξαρχής. Από το 2010, από το 2012.

Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη χώρα. Ανησυχώ ιδιαίτερα για το θυμό. Τα συναισθήματα αυτά τα βιώσαμε στο παρελθόν. Δυστυχώς, μόνοι μας στην αρχή. Θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όπως έγινε μια φορά, το καλοκαίρι, να συνεννοηθούν για τα πολύ μεγάλα ζητήματα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αυτή έχει γυρίσει την πλάτη της στη συνεννόηση. Και σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στο σημείο που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015. Κανείς δεν μπορεί να ξαναζήσει αυτό το ψυχόδραμα.