Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα η εκλογή Μητσοτάκη

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Ο πολύπαθος Ελληνικός λαός μέσα σε ένα χρόνο, αναθεώρησε πολλές σταθερές και θεωρήσεις ετών, περί αξιοπιστίας της πολιτικής, περί ικανότητας του πολιτικού κόσμου στην επίτευξη στόχων, περί σταθερότητας της οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, περί ιδεολογίας και κομματικών σχηματισμών που υπηρετούν δήθεν ιδεολογίες και περί έννοιας  δικαίου και εμπιστοσύνης στην Ελληνική Πολιτεία.

Αναθεώρησε διότι απογοητεύθηκε, είτε από τις εμφανείς υστερήσεις και την  ανικανότητα, είτε από το ψεύδος και την παραπλάνηση. Παραπλανήθηκε από μία ομάδα δήθεν ρομαντικών της πολιτικής, δήθεν υπηρετούντων αξίες , ιδεολογίες και ιδανικά και από πολιτικούς που είχαν όλο αυτό το διάστημα μία κυριαρχική υπεροψία, δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας. Μιλώ για την Αριστερά του Σύριζα που φάνταζε αγνή και αμόλυντη από αμαρτίες και συμπεριφορές όλων των άλλων πολιτικών ιδεολογιών και είχε δημιουργήσει προσδοκίες, που δυστυχώς απεδείχθησαν φρούδες.


Η Νέα Δημοκρατία, μία συνεπής στο ρόλο που έχει διαδραματίσει όλα αυτά τα χρόνια κεντροδεξιά φιλελεύθερη δύναμη, λόγω του άκρατου λαϊκισμού των ποθούντων την εξουσία, εγκλωβίστηκε στις δυσκολίες των μνημονιακών απαιτήσεων και λόγω υπαρκτών παθογενειών δεν κατόρθωσε να περάσει τον κάβο της ανεύθυνης αντιπολίτευσης του Τσίπρα-Καμμένου κλπ.

Παρά τα λάθη που σαφώς έγιναν, αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως η Ν.Δ. είναι η μοναδική συμπαγής δύναμη της δεξιάς και  του κέντρου, που μπορεί να εμπνεύσει πάλι τους Έλληνες και να ξαναδώσει την ελπίδα στην πατρίδα μας.

Οι τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις παλαιών στελεχών του Πασόκ προς το Σύριζα και η βουλιμία για εξουσία οδηγούν την Κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝ.ΕΛ.  σε καιροσκοπικές και προκλητικές συμπεριφορές τακτοποίησης ημετέρων και επανίδρυσης του             ροζ-πράσινου πλέον κράτους , άλωσης του κυβερνητικού μηχανισμού και καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας.

Οργανισμοί φαντάσματα, αποκτούν διοικητικά συμβούλια παχυλά αμειβόμενα, συγγενείς στελεχών Συριζα-ΑΝΕΛ και οπαδοί μετακλητοί και ειδικοί συνεργάτες με προκλητικές αποδοχές σε μία χειμαζόμενη Χώρα και γενικά μία προσπάθεια να… ριζώσουν παρασιτικά, όταν όλη η Χώρα παραπαίει.

Η Νέα Δημοκρατία που ξεπέρασε επιτυχώς μία περίοδο εσωστρέφειας, φυσικό επακόλουθο της ήττας, των τάσεων και των φιλοδοξιών, επανέρχεται δυνατά στο προσκήνιο, με μία μεγάλη αλλαγή.

Αλλαγή γενιάς, νοοτροπίας, στόχων και  αποτελεσματικότητας, που                                       ως φαίνεται συσπειρώνει δυνάμεις και εγκλωβίζει τα κόμματα διαμαρτυρίας που δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, παρά συντηρούν την παρακμή.

Οι Έλληνες ξανακοιτούν προς την πολιτική με νέα ελπίδα για μία συγκροτημένη πολιτική σκέψη και όλοι εμείς ελπίζουμε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να σηματοδοτήσει την επαναφορά της αξιοκρατίας, την λήξη της ευνοιοκρατίας, τον επανακαθορισμό  της νέα ηθικής στην παράταξη, τις συλλογικότητες στον κομματικό μηχανισμό και το συγκερασμό των φιλοδοξιών, με την εισδοχή κριτηρίων που θα έχουν αναφορά σε κοινωνικές, αυτοδιοικητικές, πολιτικές δράσεις των διαφόρων προσώπων. Τάσεις εσωστρέφειας που παραπέμπουν στο χθες, επιβάλλεται να απομονωθούν.

Η Νέα Δημοκρατία με το νέο αρχηγό ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο παρακμιακό πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε σε περιπέτειες.

elzoni.gr