Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω! Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ!


Με μια ομιλία υψηλών τόνων και χαράζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε την πρώτη του ομιλία από την θέση αυτή ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του τόσο κατά την είσοδό του όσο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του.


Πριν επιτεθεί σκληρά στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο της ΝΔ που τον εμπιστεύθηκε αλλά και τους Γιάννη Τραγάκη και Γιάννη Πλακιωτάκη. ιδιαιτέρως ευχαριστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο συνεργάτη και κάλεσε τους βουλευτές να τον χειροκροτήσουν θερμά!

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο». «Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτήρισε, διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.
Ο κ. Μητσοτάκης πολλές φορές κατα την διάρκεια της ομιλίας του ξεκαθάρισε σε όλους του τόνους ότι δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στον κ. Τσίπρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα». Θέλοντας μάλιστα να δώσει το στίγμα είπε: «δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση». Εξαίρεση έκανε ο κ. Μητσοάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει. Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.
Χρειάζεται θράσος από κάποιον να με εγκαλεί για την θέση μου απέναντι στο δημόσιο, είπε απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε το πρωί από τον πρωθυπουργό. Είπε ακόμα ότι θα συνιστούσε στον κ. Τσίπρα να ενημερωθεί σωστά από τους συμβούλους του για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε όταν ήταν υπουργός στην δημόσια διοίκηση.
  «Για εμάς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά», είπε αναφερόμενος στον προσχηματικό όπως τον χαρακτήρισε διάλογο για την Παιδεία.
- «Εμείς α λα καρτ συναίνεση δεν πρόκειται να δώσουμε Εμείς δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνουμε», είπε αναφερόμενος στην συναίνεση που ζητεί η κυβέρνηση.
- «Υποκριτής ο Τσίπρας που λέει ότι νοιάζεται για το περιβάλλον. Οι Σκουριές είναι ένα αριστερό αντίβαρο στην μνημονιακή πολιτική του», είπε αναφερόμενος στο θέμα της Eldorado Gold.
- «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από όσους δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην ζωή τους», είπε αναφερόμενος σε Τσίπρα και Σκουρλέτη. Ο τελευταίος είχε εγκαλέσει τους εργαζόμενους για έλλειψη ταξικής συνείδησης.
- «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα»
- «Η εντολή που έλαβα από τα μέλη της ΝΔ δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσιπρα αλλά τους πολίτες αυτής της χώρας».
- «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το χειρότερο κεφάλαιο του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Εμείς θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο. Ας μην ζητάει ο κ. Τσίπρας συναίνεση εκεί που δεν πρόκειται να την βρει».

newsit.gr