Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κύπελλο Ελλάδας: Παραλίγο να πάθει “έμφραγμα” ο Παναθηναϊκός με... ήττα στους «8», ανατροπή και πρόκριση για ΠΑΟΚ, Πέρασε και ο Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδας: Παραλίγο να πάθει “έμφραγμα” ο Παναθηναϊκός! (VIDEO)
Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΣ με 1-0 στην  κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο αλλά πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάρη στη νίκη του με 2-1 στους Ζωσιμάδες την προηγούμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, οι Γιαννιώτες που σκόραραν στο 93', είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 94' για να κλέψουν το «εισιτήριο».  Στο 93΄ ο Φερφελής με κεφαλιά έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες, που ένα λεπτό μετά έφτασαν κοντά σε μία επική πρόκριση, αλλά η κεφαλιά του Σκόνδρα μετά το φάουλ του Ακόστα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης – Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο – Ζέκα, Αμπέντ (69’ Λαγός), Λουντ – Καλτσάς, Κλωναρίδης (69’ Πέτριτς), Μπεργκ (80’ Μπεργκ)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Καρανίκας, Μιχαήλ (74’ Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα – Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ηλιάδης (52’ Γιάκος) – Ίλιτς (60’ Νικολιάς), Μανιάς

Ανατροπή και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά την ήττα του πρώτου αγώνα με 2-1 από την Καλλονή στη Μυτιλήνη, επικράτησε στην Τούμπα με 3-0.  Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη και την πρόκριση στον «Δικέφαλο του βορρά» πέτυχαν οι Αθανασιάδης (58΄), Μακ (64΄) και Μπερμπάτοφ (81΄).
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Λέοβατς ( 46′ Μυστακίδης), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ (75' Τζιόλης), Μακ, Ζάιρο (59' Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Αθανασιάδης
Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς (46' Τσαμπούρης), Αναστασίαδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46' Καλτσάς), Γιουκαρής, Ξύδας (70' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

Στον προημιτελικό βρίσκεται και ο Πανιώνιος, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να επικρατεί εκ νέου του Εργοτέλη με 1-0, όσο και στον πρώτο αγώνα στην Κρήτη, και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το γκολ των «κυανέρυθρων» πέτυχε ο Μπακασέτας (21`), με σουτ από περίπου 30 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δερμιτζάκη
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαϊας, Σιώπης, Καθάριος (77` Κόρμπος), Χαλκιαδάκης (88` Πινιώτης), Ανσαριφάρντ (72` Καραμάνος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Κούρτι (46` Γαρεφαλλάκης), Αυγενικού (68` Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς (73` Καμαρά), Μάνος.

Τα αποτελέσματα:
Ατρόμητος - Πλατανιάς (0-0) 2-1
Ηρακλής - Βέροια (1-0) 1-0
ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0) 2-0
Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (3-0) 3-0
Ολυμπιακός - Χανιά (4-1) 6-0
Πανιώνιος - Εργοτέλης 1-0 (1-0)
ΠΑΟΚ - ΑΕΛ Καλλονής 3-0 (1-2)
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (2-1)

* Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής και Ατρόμητος οι ομάδες της 8άδας.

Η κλήρωση θα γίνει αύριο (12:00) στα γραφείο της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Κάθε ομάδα μπορεί να κληρωθεί με οποιονδήποτε, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να προκύψει κάποιο ντέρμπι.