Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μέ κυρίαρχο τον δυνατό αέρα ο Αστέρας Δερβενίου "κατάφερε" να χάσει με 2 - 0 από τον Ηρακλή Λεχαίου

 Gessj68h
Στον αγώνα του στην  Αρχαία Κόρινθο, στην πρεμιέρα του 2ου γήρου (16η αγωνιστική) όπου κυρίαρχος ήταν ο ισχυρός άνεμος, ο Αστέρας Δερβενίου "κατάφερε" να ηττηθεί από τον Ηρακλή Λεχαίουμε σκορ 2 – 0.
MyviyxptΜια κακή εκτίμηση από τους αμυντικούς του Αστέρα της τροχιάς της μπάλας λόγω του άνεμου και ένα χαζό πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, παρά την ισοπεδωτική υπεροχή του Αστέρα στο β’ μέρος. Ο Ηρακλής, χωρίς να είναι καλύτερος, πήρε τη νίκη που ήθελε περισσότερο από τον Αστέρα, δεδομένου ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που πετυχαίνει τέρματα.
CwrwihlkΟ Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και μόλις στο 2’ ο Λιθοξόου με ατομική ενέργεια από αριστερά έφθασε στο όρια της περιοχής, αλλά σούταρε για λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι. Ο Αστέρας συνέχισε να επισκέπτεται πιο εύκολα την περιοχή του Ελοκραντάμινεμ, του σταθερότατου τερματοφύλακα του Ηρακλή, αλλά οι φάσεις που δημιουργούσε δεν είχαν καλά τελειώματα. 
Ojmjuppm
Μετά το 20’ ο Ηρακλής ισορρόπησε τον αγώνα και ιδιαίτερα μετά τις εσωτερικές αλλαγές που προχώρησε ο προπονητής κ. Κουρούπης του Αστέρα, χωρίς να είναι όμως επικίνδυνος προς την εστία του πρωτοεμφανιζόμενου τερματοφύλακα του Αστέρα Τάλλιου, ο οποίος αντικατέστησε τον Στεφανή που τραυματίστηκε από τον Μπέλμπα (του χαρίστηκε στη φάση ο διαιτητής κ. Ρούσσος).

P6v418os
W9uxvtipΣτο 31’ σε μακρινό γέμισμα με τη βοήθεια του ανέμου προς την εστία του Αστέρα, ο Βασιλάρης πρώτα και ο Μπαλής στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να διώξουν σωστά τη μπάλα με κεφαλιές, με αποτέλεσμα ο Π. Ποτήρης να παρεμβληθεί και από κοντά με προβολή να πετύχει το 1 – 0. Πολύ φτηνό τέρμα για την άμυνα του Αστέρα. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεδομένου ότι το τέρμα δυνάμωσε το παιχνίδι των παικτών του Ηρακλή.
Και στο 47’ (κρατήθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών – ακόμη και του βοηθού κ. Παπανικολάου) ο Τάλλιος έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση ένα μακρινό σουτ σχεδόν από κέντρο του γηπέδου του Παινέση (;). Με το κτύπημα του κόρνερ ο Τάλλιος απέκρουσε, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Κακογιάννης ανέτρεψε αφελώς τον Ζυκάι που ήταν με τη μπάλα πλάγια μέσα στη μικρή περιοχή. Το αναμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε τέρμα το Γ. Ποτήρης.
Ouozensq
Το β’ μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Παίζοντας με 3 – 3 – 4 έκλεισε, και με τη βοήθεια του ανέμου, τον Ηρακλή στα καρέ του. Όμως τις όποιες σέντρες, που επεχείρησαν οι πλάγιοι επιθετικοί του, τις ‘καθάρισε’ ο  Ελοκραντάμινεμ και στις διεισδύσεις έλειπε η σωστή τελική πάσα. Δύο πολύ μεγάλες φάσεις σημειώθηκαν για τον Αστέρα. Και οι δύο από κτυπήματα φάουλ. 
Mjqfq0xq 
Η πρώτη στο 63’ με τον Αντωνόπουλο, που αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν έφτασε για πολύ λίγο τη μπάλα και η δέυτερη στο 78’ με τον Χαφούς που πήδησε άκαιρα και έπιασε κεφαλιά άουτ, ενώ πίσω του ήταν ο Κρισάφη σε καλύτςρη θέση. Κατά τ’ άλλα, πολλά κόρνερ, πολλά γεμίσματα, πολύ προσπάθεια γύρω από την περιοχή του ταμπουρωμένου Ηρακλή, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. 
Qfttl9mfΟ δε Ηρακλής στις σποραδικές επιθέσεις του, με ανοικτή την άμυνα του Αστέρα, δεν μπόρεσε να περάσει σωστές πάσες για το τελικό σουτ, χάνοντας και αυτός δυο τρεις μικροευκαιρίες.
Πολύ κακή η διαιτησία του κ. Ρούσσου. Σε κακή μέρα βρέθηκαν και οι βοηθοί του κ.κ.  Παπανικολάου και Κέκερης.



ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ: Ελοκραντάμινεμ,Τσιφλιτάκος, Μπουλντάς, Νούλας, Γ. Ποτήρης, Παινέσης, Τσοχαντάρης, Μέμικο (46’ Παυλάτος), Ζυκάι (83’ Δημητρίου), Μπέλμπα, Π. Ποτήρης (77’ Κουσάι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφανής (λ. τρ. 25’ Τάλλιος), Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μπαλής, Κακογιάννης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τόλιας (64’ Χάντης), Κρισάφη, Χαφούς, Βυζάς (46’ Αντωνόπουλος). 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr