Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πυλώνας μόχλευσης πολιτιστικής δημιουργίας το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης»



«Στόχος μας είναι οι 5 Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου να διαθέτουν τις δικές τους υποδομές Μουσικών Σχολείων ώστε να μοχλεύουμε τον πολιτισμό, τη μουσική παιδεία και την καλλιέργεια ταλέντων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις για τη δημιουργία των κατάλληλων σχολικών υποδομών ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα στην προσφερόμενη εκπαίδευση, σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «χωρίς την παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ το έργο θα έμενε ημιτελές, αφού δεν ήταν εξαρχής εξασφαλισμένοι οι πόροι».
Πολλές φορές ακούμε μεγάλα λόγια, δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης,  ότι το μεγάλο μας όπλο είναι η εκπαίδευση, για τη βελτίωση της ποιότητάς της ωστόσο απαιτούνται επενδύσεις, αλλιώς τίποτα δεν είναι πιστευτό ως προσδοκία ή αποτέλεσμα.

Οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, που είναι αναγκαίες έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την αυστηρότητα στο συντονισμό με την παράδοση. Η παράδοση αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πάνω της πρέπει να δομήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις καινοτομίες. Η παιδεία και η μουσική, απ’ την άλλη πλευρά, καταδεικνύουν την προσπάθεια της πολιτείας να βρίσκει τους δείκτες της ψυχικής υγείας και να δημιουργεί υγιείς και δυνατούς πολίτες μέσα από τη νέα γενιά.
Ο Περιφερειάρχης έκανε ακόμη ειδική μνεία στον αγώνα του συλλόγου κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, τον οποίο χαρακτήρισε καθοριστικό για την υλοποίηση του σχολείου αυτού, «γιατί ποτέ δεν σταμάτησαν να διεκδικούν σε όλα τα επίπεδα την ολοκλήρωσή του», όπως δήλωσε και σημείωσε ακόμη το έντονο ενδιαφέρον του εκπαιδευτικού προσωπικού για τον ίδιο σκοπό.
Θα συνεχίσουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο στην ίδια λογική τη συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπως κάναμε και με τον προηγούμενο διευθυντή κ. Μισθό, ώστε να αναδείξουμε τα μουσικά σχολεία σε πυλώνες μόχλευσης της πολιτιστικής δημιουργίας στην Πελοπόννησο τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτήσει πολλές δράσεις που θα εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου άλλωστε θα αποτελέσει και σημαντική υποδομή για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Τρίπολης».