Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σφοδρή επίθεση Πλακιωτάκη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό : Ο Τσίπρας αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους

Πλακιωτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Ο Τσίπρας αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι μέρες που διατρέχουμε είναι κρίσιμες, αλλά και πονηρές. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς ζητά ψήφο στον πρώτο Προϋπολογισμό που κατέθεσε και ταυτόχρονα στήνει παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων. Προσπαθεί να φορτώσει αλλού τις ευθύνες από τις νέες περικοπές των συντάξεων, που ήδη αποφάσισε, που ήδη ενσωμάτωσε στον Προϋπολογισμό της. Επιβεβαιώνει έτσι την κατάρρευση των μύθων που καλλιεργούσε και αναδεικνύει την αναξιοπιστία της.

Ο πρώτος Αριστερός Προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα πρωτογενή ελλείμματα. Καταδεικνύει ότι η χώρα βουλιάζει στο τέλμα. Αποκαλύπτει μια ανελέητη πολιτική φόρων:
- Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.
- Αύξηση των συντελεστών φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
- Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
- Αύξηση του φόρου ασφαλίστρων.
- Αύξηση της φορολόγησης από ενοίκια.
- Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα
- Και στους αγρότες αύξηση του φόρου εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό της, η κυβέρνηση κόβει δραματικά τις κοινωνικές δαπάνες.
- Μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
- Μείωση του εφάπαξ.
- Μείωση των δικαιούχων ΕΚΑΣ.
- Μείωση του επιδόματος θέρμανσης.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνησή του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους. Άρχισε νέα παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του Τόπου.

Μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησής του. Για τους πλειστηριασμούς, για τις 100 δόσεις,  για τους νέους φόρους που επιβάλλει.

Εμφανίστηκε ταυτόχρονα να πανηγυρίζει, υποστηρίζοντας πως δεν θα χρειαστούν τάχα τα 25 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά μόνο 5,7 δις ευρώ. Εκείνο που ξέχασε να πει ο κ. Τσίπρας είναι ότι, με τη διαδικασία που επέλεξε, ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε οικονομική καταστροφή στους μικρομετόχους αλλά και τεράστια ζημιά στο Δημόσιο. Προκάλεσε καταστροφή που φθάνει σχεδόν τα 40 δις ευρώ. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Αντί να πανηγυρίζουν ας φτιάξουν την απολογία τους. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ταυτόχρονα νέες ύβρεις στην Παράταξή μας. Προσπάθησε, έτσι,
να στρέψει αλλού την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησε να κατασκευάσει εχθρούς. Να προκαλέσει αντισυσπείρωση. Απέδειξε για μια ακόμη φορά πως στόχος του είναι να πολώσει και να διχάσει.

Το συμπέρασμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πλέον ξεκάθαρο. Μετά τις κάλπικες υποσχέσεις, ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε, καταφεύγοντας στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, την κάλπικη συνεννόηση. Το είδαμε και το είπαμε από την αρχή. Είχαμε, ωστόσο, τη θεσμική υποχρέωση να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση. Εκεί, όμως, το παιχνίδι του χάλασε. Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε.

Λίγο μόλις μετά το τέλος του Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να κατηγορήσει σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυρίως βέβαια τη Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν του δώσαμε το προσωπικό και κομματικό σωσίβιο που επιζητούσε. Είχε το θράσος να μιλήσει για έλλειμμα ευθύνης και σοβαρότητας στα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ισχυρίστηκε πως τόσο εμείς όσο και το ΠΑΣΟΚ αρνηθήκαμε τάχα να συνταχθούμε «σε μια κοινή κόκκινη γραμμή, γιατί; Για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων». Προσπάθησε να εξαπατήσει ξανά. Προσπάθησε να δημιουργήσει την ψεύτικη εντύπωση ότι παλεύει για να μη μειωθούν οι συντάξεις!!!
Κόβει τις συντάξεις και πάει να κατηγορήσει άλλους. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριταί!!!

Οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα αλλά και οι ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον των πολιτικών δυνάμεων δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο, πως συνεχίζει το παιχνίδι της ανευθυνότητας. Επιβεβαιώνουν ότι ανάποδα μετρά. Προειδοποιούν ότι αποβλέπει στο διχασμό και όχι στη συνεννόηση. Αποβλέπει στην πόλωση και όχι στη συναίνεση.
Πρώτ’ απ’ όλα να θυμίσω ποια ήταν η έως τώρα στάση του κ. Τσίπρα  τόσο από τη θέση της Αντιπολίτευσης, όσο και από τη θέση του Πρωθυπουργού.

1ον : Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν στην Αντιπολίτευση, δεν υποστήριξαν ποτέ, κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο που είχε έρθει στη Βουλή.
Σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία, ακόμη και σε ρυθμίσεις που υπηρετούσαν τους οικονομικά αδύναμους, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν μετωπικά αντίθετοι. Σε κάθε περίπτωση, απαντούσαν με ένα ‘’όχι σε όλα’’. Δεν δέχονταν ούτε συνεννόηση, ούτε συναίνεση. Δεν ήξεραν καν τις λέξεις αυτές.
2ον : Στα τέλη του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή απέκρουσαν ακόμα και τη συνταγματικά επιβεβλημένη συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Έδρασαν καιροσκοπικά για να ρίξουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τη ζημιά που έκαναν στη χώρα. Σε όλο  εκείνο το διάστημα, οι ηγεσίες και τα στελέχη τους εξαπέλυαν μύδρους εναντίον κάθε σκέψης για συναίνεση.
3ον : Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Τσίπρας ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Το έκανε, σας θυμίζω, και το καλοκαίρι όταν είχε παγιδευτεί στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκάλεσε. Τότε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα με πρώτο τη Νέα Δημοκρατία βάλαμε πλάτη για να στηρίξουμε τη χώρα, να κρατηθεί η χώρα μας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν σεβάστηκε τίποτε. Απέδειξε πολιτικό καιροσκοπισμό. Απέδειξε πως είναι αναξιόπιστος.
 4ον: Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξανά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μόλις ξαναβρέθηκε σε αδιέξοδο. Και το αδιέξοδο άρχισε να το βλέπει αμέσως μόλις άνοιξε την κερκόπορτα για τους πλειστηριασμούς. Αμέσως μόλις άρχισαν οι διαρροές που εξασθενίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η πρώτη δημόσια νύξη για αίτημα βοήθειας από την Αντιπολίτευση, έγινε από τον κ. Τσίπρα πριν από δέκα μέρες, σας θυμίζω, όταν η κυβερνητική πλειοψηφία μετά την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, μετρούσε μόλις 153 βουλευτές.

Ο κ.  Τσίπρας τότε επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, του ζήτησε να συμβάλει στο πλαίσιο του πολιτειακού του ρόλου, ώστε να υπάρξει πολιτική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα. Ανέφερε, μάλιστα, τέσσερα μεγάλα θέματα: Το προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά, το ασφαλιστικό και την παιδεία.
Στη συζήτηση που είχαμε, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Τσίπρας τελικά έφερε τρία θέματα: Τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Το Προσφυγικό. Και το Ασφαλιστικό.
Το επαναλαμβάνω, γιατί έχει τη σημασία του. Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν έφερε τα θέματα που είχε αναφέρει δημόσια μια βδομάδα νωρίτερα. Δεν έφερε τα εθνικά θέματα και την παιδεία, που είχε αναφέρει στη δημόσια συζήτησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βεβαίως ξέχασε τα εθνικά θέματα και την Παιδεία και έφερε τελικά τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Και ξεκινώ, από αυτό: Από τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Από την αρχή ήταν φανερό πως το θέμα αυτό προστέθηκε εντελώς προσχηματικά. Μπήκε με στόχο να αλλάξει την εικόνα της ατζέντας. Δεν υπήρχε, άλλωστε, κανένας λόγος για εμπλοκή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών σε ένα τέτοιο ζήτημα που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, με κάθε λεπτομέρεια, τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης.  Αλλά και διότι εμείς έχουμε καταθέσει, από το 2014, πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης. Τότε, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει για κάτι τέτοιο.

Κάπου εκεί, στη συζήτηση για το Σύνταγμα, έγινε αναφορά και στον εκλογικό νόμο. Ενώ δεν ήταν στην ατζέντα, ανασύρθηκε γιατί εξυπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες. Επανέλαβα για μια ακόμα φορά την πάγια θέση μας ότι, σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένο να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη που πάντα επισημαίνουμε, για κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα. Μην προσπαθεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να κάνει το άσπρο μαύρο. Η πρότασή μας για Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ήδη κατατεθειμένη. Τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης αυτός την τορπίλισε. Τα άλλα είναι τεχνάσματα του κ. Τσίπρα. Τα άλλα είναι κομματικοί καιροσκοπισμοί.

Τώρα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. Θα μπορούσε κανείς να πει  ότι ήταν ένα θέμα που πράγματι χρειαζόταν να συζητηθεί σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών. Όμως! Ήταν φανερό πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που έκανε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου. Και ήταν φανερό γιατί, εδώ και ένα χρόνο, ο κ. Τσίπρας χειρίζεται το προσφυγικό μόνο με δυο - τρεις από τους υπουργούς του. Ακόμα και όταν το πρόβλημα πήρε τις τελευταίες δραματικές διαστάσεις, ο κ. Τσίπρας δεν ρωτούσε και δεν άκουγε κανένα.

Θυμίζω: Εδώ και καιρό ο κ. Τσίπρας παίρνει μέρος σε Συνόδους Κορυφής για το ίδιο θέμα. Μόλις πρόσφατα βρέθηκε στην Τουρκία, για το ίδιο θέμα. Και όμως! Ποτέ δεν ζήτησε τη γνώμη κανενός. Ακόμα και όταν η Αντιπολίτευση ζητούσε με σχετική ενημέρωση και ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν ανταποκρίνονταν.
Συνεπώς: Ενώ το προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό και πολύ κρίσιμο ζήτημα, φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα σαν αφορμή για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Χρησιμοποιήθηκε σαν ξεκάρφωμα. Δεν ήταν αυτό η αιτία της συνάντησης. Δεν ήταν στους στόχους του Πρωθυπουργού
η συνεννόηση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
 Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι εγείρονται για τη χώρα μας πολλά και μείζονος σημασίας ζητήματα. Θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές οι όποιες ιδέες, από όπου κι αν αναπτύσσονται, για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο.
Υπογράμμισα, επίσης, λαμβάνοντας υπόψη και τη φωνή αγωνίας των νησιωτών μας, πως η δημιουργία των κέντρων υποδοχής αλλά και ταυτοποίησης προσφύγων στη χώρα μας θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Και βέβαια επέμεινα στις έως τώρα ευθύνες της κυβέρνησης, διότι βεβαίως, η προσφυγική κρίση είναι αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων. Βεβαίως το πρόβλημα οξύνεται κυρίως από την αρνητική στάση της Τουρκίας. Βεβαίως υπάρχουν και ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός να προσποιείται
πως τώρα ανακάλυψε το πρόβλημα. Ούτε να λέει πως είναι αμέτοχη ευθυνών η κυβέρνηση του.
Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις διακηρύξεις τους για ανοικτά σύνορα;
Ποιος δεν άκουσε τις δηλώσεις των υπουργών του για τους μετανάστες που «λιάζονται»;
Πως μπορεί να μην αναγνωρίζει ο κ. Τσίπρας πως η κυβέρνησή του έχει τεράστιες ευθύνες, για την ως τώρα εξέλιξη του ζητήματος;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα που απασχολεί τον Πρωθυπουργό, το θέμα που προκάλεσε τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών δεν είναι ούτε η Συνταγματική Αναθεώρηση, ούτε το Προσφυγικό. Είναι το Ασφαλιστικό.
 Το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό. Το άγχος του αφορά το Ασφαλιστικό. Πιο ακριβές είναι ότι το άγχος του αφορά στην ψήφιση του Ασφαλιστικού. Δεν τον ενδιαφέρει το περιεχόμενό του! Δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων. Του αρκεί μόνο να ψηφιστεί…

Κυρίες και κύριοι, αυτός είναι ένας απίστευτος πολιτικός αμοραλισμός! Και το λέω αυτό για πολλούς λόγους.
Πρώτον: Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού άρχισε να αναπτύσσεται αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για τους πλειστηριασμούς αλλά και τις τάσεις της νέας ανταρσίας στο κόμμα του.
Εκεί φαίνεται αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ  είναι δύσκολο να στηρίξουν όσα σχεδιάζει ο ίδιος και η κυβέρνησή του για το ασφαλιστικό. Και από εκεί άρχισαν να στήνουν παιχνίδια.

Δεύτερον: Τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά το Συμβούλιο των Αρχηγών, για κόκκινη γραμμή στη μείωση συντάξεων είναι υποκριτικά και παραπλανητικά.
Διότι η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρώτα αποφάσισε τις περικοπές στις συντάξεις και ύστερα άρχισε να συζητά.
Πρώτα κατέθεσε τον Προϋπολογισμό που προβλέπει περικοπές 1,7 δις ευρώ
από τους συνταξιούχους και ύστερα ανακάλυψε πως δεν ξέρει με ποιο τρόπο θα το κάνει.
Τι ζητούσε επομένως φέρνοντας το θέμα στις ηγεσίες των κομμάτων;
Να εξαπατήσει;
Να βρει συνενόχους;
Να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις;

Τρίτον: Εδώ και καιρό ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει περικοπές, ακόμα και από τις πιο χαμηλές συντάξεις. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να προσποιείται πως δεν ήξερε τίποτε. Ούτε να μην καταλαβαίνει πως τόσο πολύπλοκα ζητήματα δεν λύνονται σε κλειστές συσκέψεις Πολιτικών Αρχηγών. Δεν μπορεί από τη μια να καταθέτει Προϋπολογισμό με βάρβαρες περικοπές συντάξεων και από την άλλη να προσποιείται πως δεν σχεδιάζει καμιά περικοπή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στα ψέματά της και ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο. Τόσο τον Ιανουάριο με το δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη, όσο και το Σεπτέμβριο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» και τα δήθεν ανώδυνα ισοδύναμα, η κυβέρνηση προσπαθούσε να εξαπατά τους πάντες.
Αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο παιχνίδι του λαϊκισμού, προσπαθεί να επαναλάβει και τώρα. Εμφανίζεται πως επιδιώκει τη συναίνεση και τη δημιουργία «κόκκινων γραμμών», ώστε να αποτραπούν δήθεν οι περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχει υπογράψει περικοπές συντάξεων πάνω από τρία δις ευρώ, που μαζί με τις ουρές θα ανέβουν ακόμη πιο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει περικόψει κατά 2% τις κύριες και κατά 6% τις επικουρικές συντάξεις, αφαιρώντας από τους συνταξιούχους 422 εκατ. ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο Αριστερό Προϋπολογισμό καταγράφονται με ακρίβεια οι περικοπές των συντάξεων που ήδη έχουν αποφασιστεί και σωρευτικά, για το 2015 και το 2016, θα αγγίξουν τα 2 δις 166 εκατ. ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι οι περικοπές αυτές έχουν ήδη εγκριθεί, όχι μόνο από τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, που μετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή του Προϋπολογισμού. Η αλήθεια είναι ότι ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που προβάλλει σαν σημαία της η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το περιτύλιγμα στις αχρείαστες και άδικες περικοπές των συντάξεων, που ήδη ξεκίνησε. Οι συνταξιούχοι, λοιπόν, καλούνται τώρα να πληρώσουν το βαρύ λογαριασμό Τσίπρα-Καμμένου. Το βαρύ λογαριασμό των λαϊκιστών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τότε και μόνο τότε πρότεινε, τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για να ασχοληθεί με το ασφαλιστικό. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ήταν, ο κ. Κατρούγκαλος, που συνέστησε την Επιτροπή σοφών, παρουσίασε το πόρισμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το παρουσίασε στο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και μετά ήρθε σε εμάς, τι να κάνει;
Προσπάθησε, λοιπόν, να δημιουργήσει απλά εντυπώσεις. Επιτέλους, όμως, ρωτούμε: Δεν είναι ο ίδιος ο οποίος δημιούργησε και συνέστησε την ονομαζόμενη «Επιτροπή Σοφών»;
Πως γίνεται, λοιπόν, πρώτα να αποφασίζουν τις περικοπές και μετά να αποφασίζουν τις Επιτροπές Σοφών; Μετά να αναπτύσσουν τις θέσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά να συγκαλούν το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μετά να προτείνουν τη διακομματική επιτροπή;

Τρικυμία ή καιροσκοπισμός; Η αλήθεια είναι ότι  ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει το θεσμό των Πολιτικών Αρχηγών σε «σωσίβιο προσωπικής και κομματικής σωτηρίας». Το Ασφαλιστικό, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ζήτημα που συζητείται ούτως ή άλλως στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Επέμεινα, λοιπόν, στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Που μπορεί να αρχίσει αφού πρώτα καταθέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις της. Και βέβαια υπογράμμισα ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται εξ αρχής κατά της μείωσης συντάξεων κα θέλω να είναι σαφές αυτό. Πάει, λοιπόν, πολύ εκείνοι που συμφώνησαν σε νέες δραματικές περικοπές συντάξεων, πάει πολύ εκείνοι που ήδη ενέγραψαν στον Προϋπολογισμό, περικοπές συντάξεων κοντά στα δύο δις ευρώ, να παριστάνουν τώρα τους κατήγορους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η Παράταξή μας έβαζε και βάζει πάντα, πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Έδειξε και δείχνει σεβασμό στους θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ήταν και είναι διαχρονικά υπέρ της συνεννόησης. Όχι, όμως, στα παιχνίδια ανευθυνότητας και καιροσκοπισμού. Όχι σε κουβέντες συναίνεσης, που κρύβουν σχέδια διχασμού. Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν μπορεί να λησμονείται από κανένα. Αυτό, όμως, αφορά εκείνους που εξέθρεψαν το λαϊκισμό και διέπρεψαν στην πολιτική απάτη.
Εμείς είμαστε Παράταξη εθνικής και κοινωνικής ευθύνης. Το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.