Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘYNΗΣ TOY ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας. Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



http://www.nikikerameus.gr/wp-content/uploads/2013/11/post-banner-main-photo6-e1430303659393.jpg
Η Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κα Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με την υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δημοσίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Από τις 11.000 προσλήψεις που προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό για το 2015, έχουν ήδη καλυφθεί περίπου τα 2/3 με τις οριζόντιες επαναπροσλήψεις του νόμου Κατρούγκαλου, οι οποίες έγιναν χωρίς κανέναν προγραμματισμό και χωρίς καμία προηγούμενη διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της διοίκησης. Έως το τέλος του έτους απομένουν μόλις 3.500 προσλήψεις για να καλύψουν τα πολυάριθμα κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου, σε τομείς όπως για παράδειγμα η υγεία και η παιδεία. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης είναι αθρόες και οι περιορισμοί των προσλήψεων παραμένουν, ωστόσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φροντίζει για την παράταση παλαιών συμβάσεων, αλλά και την επανασύναψη νέων για υπηρεσίες που ήδη καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό. Για να καταδείξω την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τη στελέχωση του δημοσίου, κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Χριστόφορο Βερναρδάκη, την οποία συνυπέγραψαν 38 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας στοιχεία για τον προγραμματισμό των εξαιρετικά περιορισμένων εναπομεινασών προσλήψεων».