Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Live: Τρόμος στο Παρίσι μετά τη νέα 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης! Σφαγίασαν τη Γαλλία οι τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 128 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθεσεις στο ΠαρίσιLive: Τρόμος στο Παρίσι μετά τη νέα 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης! Σφαγίασαν τη Γαλλία οι τζιχαντιστές
 Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις δραματικές εξελίξεις από το κέντρο του Παρισιού που έχει αιματοκυλιστεί από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

 
Η Γαλλία ζει μία άνευ προηγουμένου τραγωδία. Μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στην "καρδιά" του Παρισιού, με τον εφιάλτη να συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 128 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Nouvel Observateur. Περίπου 90 είναι τα θύματα μόνο στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση.

Οι Παριζιάνοι στέκονται ο ένας στον άλλον σε αυτές τις εφιαλτικές στιγμές και το δείχνουν στην πράξη.Σχηματίζουν ουρές και μάλιστα εθελοντικά για να δώσουν αίμα, ούτως ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές μετά το μακελειό της Παρασκευής.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως ενδέχεται ο κατάλογος του θανάτου να αυξηθεί δραματικά...
Σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
 "Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικους συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει", δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο, που φορούσε μαύρο κοστούμι και γκρίζα γραβάτα σε ένδειξη πένθους.

Oι έρευνες για τις επιθέσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο εισαγγελέας του Παρισιού δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν συνεργοί των τρομοκρατών ή οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα έτοιμα να δράσουν και πάλι.
Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι αναζητούνται δύο άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις. 
Ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν όπλα Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά που ενδεχομένως σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, συνελήφθη πριν από δέκα μέρες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ραδιοφώνου της Βαυαρίας, ο 51χρονος άνδρας, ο οποίος οδηγούσε ένα VW Golf, συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Μονάχου και ανήκει στον κύκλο των δραστών των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Δεν διαθέτει ωστόσο ποινικό μητρώο είτε στην πατρίδα του είτε αλλού.
Κατά τον έλεγχο του οχήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια «επαγγελματικά κατασκευασμένη» κρυψώνα, στην οποία βρέθηκαν πιστόλια, πυρομαχικά, αυτόματα και μερικά κιλά ΤΝΤ. Από τα έγγραφα που είχε μαζί του προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις ότι ο άνδρας βρισκόταν καθ΄οδόν προς το Παρίσι, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές της Βαυαρίας.
Oπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα, μια ημέρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής και στο οποίο η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση προτρέπει τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.
"Έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε --τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν", δηλώνει ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο αυτό, ενώ βρίσκεται περιτριγυρισμένος από άλλους μαχητές.
"Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ", προσθέτει.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην γαλλική πρεσβεία της ΑθήναςΌπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και ξεκίνησε το μακελειό στην γαλλική πρωτεύουσα, δόθηκε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στην γαλλική πρεσβεία που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς και σε μεγάλες γαλλικές εταιρείες.
 Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
«Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
 Την συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό εξέφρασαν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και το ΚΚΕ και το Ποτάμι.
Την συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό και την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ με διάγγελμά της.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχουν καμία αιτιολογία και υπογραμμίζουν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να «ενωθεί κατά της τρομοκρατίας» σημειώνει ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αισθανόμαστε την θλίψη και τον πόνο του γαλλικού λαού. Τα τρομοκρατικά εγκλήματα δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία αιτιολογία. Η τραγωδία στο Παρίσι μας καλεί να ενωθούμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση στις ενέργειες των τρομοκρατών» υπογραμμίζει.
Πληροφορίες: ΑΠΕ - FRANCE 24