Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κκ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη σημερινή κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 «Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας περιπλέκει και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επικίνδυνη κατάσταση αστάθειας και συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή μας. 
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, η διπλωματία πρέπει να έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο και όλα τα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και αποφευχθεί η διάχυσή της. 
Η Κυβέρνηση με τη στάση της, οφείλει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι και παραμένει παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το σημερινό γεγονός τονίζει την ανάγκη απόλυτου σεβασμού και απαρέγκλιτης τήρησης, απ΄ όλους, των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου».