Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0 Προσγείωση και τώρα... πρόκριση

Προσγείωση και τώρα... πρόκριση  
Σε ένα γήπεδο που κατά καιρούς έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλά περιθώρια να ελπίζει σε κάτι καλό. Ο νόμος της "Allianz Arena" είναι αμείλικτος και φέτος, γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν σύλλογοι όπως οι Ντόρτμουντ, Βόλφσμπουργκ, Άρσεναλ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ. 
Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μόναχο με τον... αέρα των τριών συνεχόμενων νικών, ωστόσο προσγειώθηκε πολύ γρήγορα από τους Βαυαρούς που νίκησαν με 4-0 και πάει -όπως αναμενόταν- να παίξει την πρόκριση με την Άρσεναλ στο Φάληρο, σε ένα παιχνίδι που κυνηγά... τρία αποτελέσματα.
Η Μπάγερν όπως συνιθίζει φέτος ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του αγώνα και ήδη στο πρώτο 20άλεπτο είχε εκθέσει την άμυνα της ελληνικής ομάδας έχοντας σημειώσει τρία γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τα πατήματά τους μετά από το αρχικό σοκ αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να κρατήσουν την έκταση του σκορ στα επίπεδα του τελικού 4-0.
Η Γερμανική ομάδα, η μοναδική που έχει νικήσει φέτος τον Ολυμπιακό και στις τρεις διοργανώσεις, φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει τις... διαθέσεις της καθώς μόλις στο 8' ο Ντάγκλας Κόστα, που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ρομπέρτο σε σουτ του Μπόατενγκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Και πριν προλάβει η άμυνα του Ολυμπιακού να συνέλθει, είδε στο 16' τον Λεβαντόφκι να παίρνει την μπάλα στα πόδια του από κόντρα στο σουτ του Μίλερ, να την στρώνει και να σκοράρει ένα ακόμα γκολ φέτος για το 2-0. Η Μπάγερν δεν πήρε το πόδι από το γκάζι και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα στο 20' ο Μίλερ από ελεγχόμενη θέση έβαλε και αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ για το 3-0.
Μετά από αυτό ο ρυθμός έπεσε με την Μπάγερν να μην φορτσάρει και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει χώρο στο γήπεδο.
Η αγωνιστική απραξία πολλών ημερών ήταν εμφανέστατη στους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό ούτε όταν η Μπάγερν έμεινε με 10 παίκτες, στο 52' με την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπαντστούμπερ.
Αντίθετα, η γερμανική ομάδα ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένη, δεν έκανε τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και παρότι υστερούσε αριθμητικά έφτασε αρκετές φορές απέναντι στον Ρομπέρτο με τον Κομάν να κάνει το 4-0 στο 69' αλλά και τον Μίλερ να «σημαδεύει» το δοκάρι στις καθυστερήσεις.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ντάγκλας Κόστα (72' Χάβι Μαρτίνεθ), Βιδάλ, Λεβαντόφσκι (56' Μπενάτια), Ρόμπεν (33' Κίμιχ), Μίλερ, Κομάν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (78' Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67' Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες η Άρσεναλ νίκησε με 3-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο, έτσι εξασφάλισε την 3η θέση, καθώς είχε χάσει με 1-2 στην Κροατία.
Λόγω της ήττας του Ολυμπιακού στο Μόναχο οι Άγγλοι έμειναν ζωντανοί για πρόκριση στους "16" και θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική επί των "ερυθρολεύκων" στην Ελλάδα για να τον αποκλείσουν, αλλά νίκη με 2 γκολ διαφορά και πάνω ή με 3-2, 4-3 κτλ.
Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-2 στο Λονδίνο, αλλά αν χάσει με το ίδιο θα αποκλειστεί, καθώς θα μετρήσει εν συνεχεία η συνολική διαφορά τερμάτων και εκεί υπερτερεί η Άρσεναλ.
Λίγο πριν το ημίωρο... λύγισε η κροατική άμυνα, καθώς στο 29' η Άρσεναλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Μεσούτ Εζίλ από την σέντρα του Αλέξις Σάντσες.
Από δημιουργός ο Χιλιανός έγινε εκτελεστής μόλις 4 λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από κλέψιμο και ασίστ του Νάτσο Μονρεάλ.
Ο Σάντσες στο 69' σκόραρε ξανά και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από κοντά, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Τζόελ Κάμπελ από αριστερά.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγιερίν (82' Ντεμπισί), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Καθόρλα (82' Τσέιμπερς), Μεσούτ Εζίλ, Τζόελ Κάμπελ, Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (64' Ράμσεϊ).
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Ίβο Πίντο, Σιγκάλι, Ταραβέλ, Μάτσελ, Γκονσάλο, Πάουλο Μασάντο (84' Τσόριτς), Άντολιτς (68'Άνχελο Ενρίκες), Πιάτσα, Τζούνιορ Φερνάντες (57' Σουντανί), Ρογκ.

Η βαθμολογία


1. Μπάγερν 12 (17-3)
2. Ολυμπιακός 9 (6-10)
3. Άρσεναλ 6 (9-10)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3 (3-12)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Μπάγερν
Ολυμπιακός - Άρσεναλ