Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο « The Washington Oxi Day Foundation»

Εμφάνιση oxi.jpgΣτην επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, του ιδρύματος « The Washington Oxi Day Foundation» μίλησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Η ημέρα του ΟΧΙ, η πιο λαμπρή στιγμή των Ελλήνων, έχει τέσσερα εκπληκτικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, ήταν μια πράξη πρωτόγνωρου ηρωισμού και αψήφισης των κινδύνων. Παρόλο που οι πιθανότητες ήττας και υποδούλωσης ήταν οι περισσότερες, κανένας δεν σκέφτηκε ποτέ να υποταχθεί. Δεύτερον, ήταν η σύγχρονη αναβίωση των σημαντικών στιγμών της ελληνικής ιστορίας, συνδέοντας τον 20ο αιώνα με τις Θερμοπύλες και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τρίτον, αποτέλεσε την πρώτη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα. Τέταρτον, έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας για τους μαχητές της ελευθερίας στην Ευρώπη και τον κόσμο».

     Το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» (www.oxidayfoundation.org) ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την πληροφόρηση των φορέων χάραξης πολιτικής και του κοινού της Αμερικής για την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και την προβολή σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες και συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία και την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.