Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αν και "κουτσουρεμένος" από τραυματισμούς και με παίκτη λιγότερο ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε παλικάρι μέσα από το Πετρί


 3j8ykstz
Μια παλικαρίσια νίκη πέτυχε αν και "κουτσουρεμένος" ο Αστέρας Δερβενίου μέσα της Νεμέας στο Πετρί επί της τοπικής Θύελλας με σκορ 2 – 1, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Lmr8se9mΛαβωμένος από τους τραυματισμούς βασικών του παικτών (η ενδεκάδα του συγκροτήθηκε από δύο 21ρηδες και τέσσερις 18ρηδες) και με παίκτη λιγότερο για 55 λεπτά, λόγω αποβολής, ο Αστέρας κατόρθωσε, παίζοντας με αυταπάρνηση, να φύγει νικητής από μια δύσκολη έδρα και επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις του. Η Θύελλα εγκλωβίστηκε στο στήσιμο των παικτών του Αστέρα, τους οποίους με μαεστρία, ιδίως μετά την αποβολή, καθοδηγούσε ο προπονητής τους κ. Κουρούπης και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, χάνοντας τον αγώνα μάλλον δίκαια.
E6anebppΟ αγώνας, στην αρχή του, ήταν μέτριος. Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, προσηλωμένος στην αμυντική λειτουργία του και η Θύελλα προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του τερματοφύλακα του Αστέρα Λιβανού, ο οποίος επανεμφανίστηκε στη θέση του τραυματία Ρουμελιώτη. Η καλή συνεργασία του Κακογιάννη, του Αλούσι και του Τάφα στο χώρο του κέντρου δεν άφηνε περιθώρια στη Θύελλα να μεταφέρει πολλούς παίκτες στην περιοχή του Αστέρα.
Midihhdl
YhddfbfqΟ Αστέρας είχε την πρώτη καλή στιγμή, στο 18’, με τον Βυζά που μπήκε από τ’ αριστερά στην περιοχή της Θύελλας και φτάνοντας στη γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Λιβανός στο 27’ σταμάτησε με εντυπωσιακή ενέργεια, αποκρούοντας την μπάλα, η οποία στη συνέχεια βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και γύρισε στην αγκαλιά του, σε φάση τετ-α-τετ με τον Αδαμόπουλο. Στο δε 29΄και πάλι ο Λιβανός σταμάτησε ένα καλό σουτ του Λάππα από το ύψος της περιοχής. Ήταν οι δύο μοναδικές στιγμές στο α’ μέρος, που η άμυνα του Αστέρα ολιγώρησε. Στο 41’ ο διαιτητής έδειξε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τάφα, για ένα απλό μαρκάρισμά του κοντά στην πλάγια γραμμή στο ύψος της περιοχής και έτσι ο Αστέρας συνέχισε με 10 παίκτες. Στο 42’ σε κόρνερ του Μετεβελή, ο Πρίφτης, ευρισκόμενος στη μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι, με κεφαλιά πέτυχε το 0 – 1.
S9yi64vdΣτο β’ ο Αστέρας με πολλές εσωτερικές αλλαγές προσπάθησε να διαχειριστεί τον αγώνα και να κρατήσει μακριά από την εστία του τους παίκτες της Θύελλας, οι οποίοι ξεκίνησαν φουλ επιθετικά μετά και τις δικές τους προσθήκες. Έτσι πολύ νωρίς, στο 52’, σε κτύπημα κόρνερ, ο Λάππας χώθηκε μεταξύ των Μπαλή και Κακογιάννη και με κεφαλιά ισοφάρισε. Οι παίκτες της Θύελλας πίεσαν περισσότερο, αλλά το μεστό παιχνίδι του Μετεβελή από το χώρο του κέντρου πλέον, με συμπαραστάτη τον Πρίφτη που οπισθοχώρησε, κρατούσε ισορροπία στον αγώνα.
R1jmrq27Ένα μακρινό σουτ και ένα επίσης μακρινό φάουλ του Μπακασέτα μάλλον εύκολα “καθάρισε” ο Λιβανός και πέραν τούτων ουδέν. Αντίθετα ο Πεθαίνος στο 76’ έχασε κραυγαλέα ευκαιρία, όταν σε μακρινή μπαλιά και μετά από πολύ κακό υπολογισμό της πορείας της μπάλας από τον Τσιάκο, βρέθηκε φάτσα με τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Ζαφείρη, τον οποίο και πλάσαρε με λόμπα, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι. 
0iehccfmΣτο 85’ ο Κουλάκης με ονειρεμένη ενέργεια (τακουνάκι και πλαγιοκόπηση) πέρασε δύο αντιπάλους του και γύρισε τη μπάλα από τη γραμμή του άουτ στον Πεθαίνο που άδειασε τον Λεκουσιώτη και έστρωσε στον επερχόμενο Αλούσι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία του Ζαφείρη πέτυχε το 1 – 2. Ένα εξαιρετικό στη δημιουργία και στην εκτέλεση τέρμα, που πανηγυρίστηκε δεόντως. Στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα η Θύελλα, που έπαιζε από πολύ νωρίτερα με τέσσερις και πέντε επιθετικούς, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση, παρά τα δύο απανωτά κόρνερ που κέρδισε.
XnsytjecΣυμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε γιατί φάνηκε περισσότερος προσηλωμένος στις απαιτήσεις του αγώνα και οι παίκτες-κλειδιά του έπιασαν εξαιρετική απόδοση, καλύπτοντας τα φοβερά κενά που έχει αυτήν περίοδο η ομάδα. Έτσι η ομάδα ευελπιστεί, με την επάνοδο των παικτών της και τις προσθήκες που αναμένονται, να εμφανιστεί καλύτερη στο άμεσο μέλλον.
Η διαιτησία των κ.κ. Μπετσόγλου, Βασιλείου και Δ. Μοντζέλη ήταν καλή. Ο Αστέρας πάντως διαμαρτύρεται για την αυστηρή αποβολή του Τάφα.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ : Ζαφείρης, Λεκουσιώτης, Α. Χουσελάς (82’ Βουρβόπουλος), Τσιάκος, Πέζος, Μπακασέτας, Μπούνος, Κουστούκος (46’ Τζας), Πετρόπουλος, Αδαμόπουλος (46’ Ραχανιώτης), Λάππας.  
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μπαλής, Μετεβελής, Τάφα, Κακογιάννης, Αλούσι (90’ Μποτώνης), Πρίφτης, Βυζάς (77’ Κουλάκης), Πεθαίνος (89’ Μερκούρης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr