Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Ρουσφέτι και μπαξίσι ζητάει ο λαός, Τσίπρας και Μεϊμαράκης ακόμα οι ηγέτες του.  Δεν αλλάζει ο λαός δεν αλλάζουν και αυτοί. Φυσικά άλλα δανεικά χωρίς αντίκρισμα δεν υπάρχουν και ο επόμενος Πρωθυπουργός, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης αδιάφορο, δεν έχουν παρά να δώσουν πλήρη υποταγή στους ξένους σε αντάλλαγμα των δανεικών μας.
Κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι θα κοροϊδέψουν το λαό και τη δημοκρατία και θα την κοπανήσουν. Θα αρνηθούν να κυβερνήσουν παραχωρώντας τη θέση τους σε αναλώσιμους ηθοποιούς της πολιτικής.
Υποταγή λοιπόν και πάλι στον εκβιασμό των ξένων δανειστών και των ντόπιων ολιγαρχών. Στον αρχηγό τους. Η λίστα Λαγκάρντ και ο σύντροφος Φαλτσιάνι είναι αρκετοί και μόνο για να παραμείνει το παρόν ελληνικό πολιτικό σύστημα, η κοινωνία μας, δέσμιοι των εντολών του εξουσιαστή τους. Το πολύ αν χρειαστεί και λίγη Μύκονος για να πάει κάτω το αμίλητο νερό του ξεπουλήματος της χώρας.
Ο κ.Τσίρας, ο πιο σκληρός Μνημονιάκιας, ζητάει και πάλι να κυβερνήσει. Απελευθέρωσε σκληρούς κακοποιούς και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, υποβάθμισε την παιδεία ακόμα περισσότερο, προσκύνησε τη διαπλοκή και αυτός με τη σειρά του, εξαπάτησε το λαό. Συνεχίζει αμετανόητος.
Ο κ.Μεϊμαράκης, ο πιο σκληρός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Καραμανλή, ζητάει και αυτός να κυβερνήσει και πάλι, να διευκολύνει τον στριμωγμένο κ.Τσίπρα στην ουσία, το καλό της ολιγαρχίας που και ο ίδιος υπηρέτησε πιστά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την επανίδρυση της χώρας το 2004-09 και τη δραπέτευση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία. Λογαριασμός που ακόμα πληρώνεται μέχρι τις ημέρες μας από τον απλό λαό. Συνεχίζει αμετανόητος.
Με Μεϊμαράκη και Τσίπρα ο χρυσός της Ελλάδας θα μείνει αναξιοποίητος, τα πετρέλαια ανεξερεύνητα και κυρίως οι ολιγάρχες ανέγγιχτοι. Ανοχή στη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ανθρώπινων ψυχών τα επιτεύγματά τους. Μαστίγωμα του απλού λαού, που θα λιμοκτονεί χωρίς λόγο, τα προεκλογικά τους δώρα.
Ο λαός ακόμα τους ψηφίζει πιστοποιώντας ότι ο Έλληνας συνεχίζει να ονειρεύεται ότι εξουσιάζει τον κόσμο, ότι μπορεί να κλέβει, να αισχροκερδεί και να ξεπουλά την πατρίδα του ανενόχλητος, ότι οι άλλοι για πάντα θα τον υπηρετούν. Η ψευδαίσθηση του ηττημένου ότι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι. Η πλήρης εξάλειψη της εθνικής συνείδησης που καλλιεργήθηκε για 42 χρόνια ως ζιζάνιο για να διαλύσει την Ελλάδα.
Μέχρι να έρθει η ώρα της κρίσης και της πληρωμής. Όπως τότε που χάθηκε η αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, η Μικρά Ασία.
Μέχρι να εμφανιστεί ένας μαύρος καβαλάρης επιτέλους, ένας Πλαστήρας με παλιό σακάκι να μας σώσει... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr