Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ - Σχέδιο της ΝΔ η σταδιακή μείωση των φόρων εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά

Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑΤην ανάγκη, την επομένη των εκλογών, να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην Real News.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει» ξεκαθαρίζει ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή». 

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται. «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαικού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μειμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα» λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το σχέδιό του είναι «η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά.»