Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδύναμη και θνησιγενής η κοινωνία μας, αδυνατεί να αλλάξει τον εαυτό της. Αρνείται πεισματικά το νέο αιώνα και επιμένει ελληνικά με τα χρήματα φυσικά άλλων, που τα δίνουν περιέργως απλόχερα σε αντάλλαγμα της υποταγής. Μετά την ταύτισή μας με τη Σομαλία και τη Ζιμπάμπουε ως προς την αποπληρωμή των χρεών μας ήρθε και το ποδόσφαιρο για να μας εξομοιώσει με το Γιβραλτάρ και τον Άγιο Μαρίνο. Όλοι μας τελευταίοι στο είδος τους. Ανθρώπινο.
Δύο εβδομάδες για τις εκλογές που θα καθορίσουν την Κυβέρνηση συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας το οποίο και παραβιάζεται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι υπεράνω όλων η πάρτη μας. Δύο εβδομάδες και κανείς δεν ξέρει ποιος και κυρίως πώς θα μας κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για πιο σκοπό. Για να μας σώσει ή να μας διαλύσει οριστικά. Κανείς δεν λέει, κανείς δεν θέλει να πει.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δεν αναμένεται να πέσουν και πολύ έξω αυτή τη φορά 25% ο απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτόχρονα μνημονιακός και αντιμνημονιακός. Που κανείς δεν ξέρει αν αναγνωρίζει την υπογραφή του ως Έλληνας πρώην  πρωθυπουργός στο Μνημόνιο 3 ή αν ακόμα ονειρεύεται επαναστάσεις χωρίς επαναστάτες και την μπάλλα στην εξέδρα. 25% για ένα κόμμα που δεν ήταν ποτέ κόμμα, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και επτά μήνες ζητά ξανά την εμπιστοσύνη του. Η κατάντια της κοινωνίας μας.
25% και η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που με την εξευτελιστική πενταετία 2004-09 διέλυσε κάθε εναπομείναν ίχνος αξιοσύνης και παραγωγικής δραστηριότητας, εγκαθιστώντας την πιο σκληρή συναλλαγή της ζωής. 25% για ένα κόμμα που δεν άλλαξε ποτέ, δεν τιμωρήθηκε ποτέ και δεν αναγνώρισε ποτέ τα εγκληματικά του λάθη. Επέλεξε και αυτό τα μνημόνια εις βάρος του απλού λαού και υπέρ της ολιγαρχίας. Το κόμμα που διέπραξε απεχθή οικονομικά εγκλήματα με δόλο, με την ανοχή της δικαιοσύνης.
5% η Χρυσή Αυγή. Ένα κόμμα που βάδιζε στους δρόμους ως στρατιωτικός σχηματισμός και έσπειρε τον τρόμο της καθαρότητας. Ένα κόμμα που κανείς δεν ξέρει τελικά αν είναι ή όχι εγκληματική οργάνωση. Και αν είναι; Και αν κυβερνήσει κάποτε. Εγκληματική και η ελληνική δικαιοσύνη που τόσα χρόνια αρνείται να αποφανθεί εσκεμμένα.
5% το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές που ονειρεύονται τον Μάρξ και την ζωή των σοβιέτ. Ένα κόμμα που επιβιώνει εις βάρος των άλλων που του εξασφαλίζουν την παραγωγή. Ένα κόμμα που μόνο η Βόρεια Κορέα πρεσβεύει πια στον κόσμο και επιμένει να πιστεύει ότι έχει δίκιο να ταυτίσει την Ελλάδα με τη Βόρεια Κορέα και την πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία της Στάζι.
5% το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που διέλυσε την Ελλάδα. Που μετέτρεψε μία κοινωνία με εργοστάσια και αυτάρκεια σε ένα διεθνή επαίτη διδάσκοντας τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου. Που κατέστησε τον μιζαδόρο ως άξιο και ευυπόληπτο πολίτη.
5% για το νέο Ποτάμι και την παλαιά Ένωση Κεντρώων που κανείς δεν ξέρει αν έχουν σκοπό να πράξουν αυτά που διακηρύττουν ή θα ακολουθήσουν την πεπατημένη για να συμπληρώσουν το πολιτικό καρτέλ.
5% τέλος και για τον κ.Λαφαζάνη που πρεσβεύει τον απόλυτο ξεπεσμό της κοινωνίας. Τη δραχμοποίηση ιδεών και αξιών. Ίσως βέβαια να πρεσβεύει απλά και τον καθρέπτη της σημερινής Ελλάδας, που όλοι αρνούμαστε πεισματικά να δούμε πιστεύοντας ότι είμαστε κάτι άλλο. Με τη βοήθεια φυσικά των ξένων που μας δανείζουν και υποθηκεύουν ασύστολα επί δεκαετίες, αρκεί να μην απελευθερωθεί η χώρα από τους ντόπιους μεσάζοντες και υπηρέτες τους.
Τοπικοί αντιπρόσωποι που όλοι μαζί θα σχηματίσουν επόμενη Κυβέρνηση για να διατηρήσουν το εγώ τους και να μας εξωθήσουν από το ευρώ. Ένα εγώ όλων μας που το ανέδειξε ως υπέρτατη αξία των Ελλήνων, που ξεπέρασε την έννοια της πατρίδας και την υποθήκευσε σε σημείο ξεπουλήματος.
Το γνωστό τριάρι για την κόρη που αντικατάστησε τους πεσόντες άνδρες μίας άλλης εποχής της Ελλάδας στο πεδίο της μάχης. Όταν υπήρχε Ελλάδα.
Δεν μένει και η τυπική διάλυση μας πια, ο "αυτοφωράκιας" του κάποτε Υπουργού Άμυνας κ.Μεϊμαράκη, που μείωσε τη στρατιωτική θητεία εγκληματικά και ατιμώρητα, για να δρέψει τους καρπούς της ενέργειας του σύντομα. 
Μία κοινωνία που είναι αμφίβολο πια αν έχει τη συνεκτική αξία για να είναι μία και μόνη.
Μία κοινωνία που αρνείται την αριστεία, αρνείται πεισματικά την έννοια της πατρίδας.
 
Τίποτα τυχαίο και καλό βόλι σύντομα. Ίσως όχι μόνο στην κάλπη.... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr