Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πρεμιέρα με "τριάρα" ο Αστέρας Δερβενίου επί του Ηρακλή Λεχαίου

 Deyu6iqg
Με ευρεία νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου, μετά την επικράτησή του στο ‘Κώστας Βυζάς’ επί του νεοφώτιστου Ηρακλή Λεχαίου με σκορ 3 – 0.

Wfwdwf8bΟ Αστέρας ευτύχησε να πετύχει τα δύο πρώτα τέρματά του σε κρίσιμες χρονικά στιγμές του αγώνα (στο 42’ και στο 53’), αλλά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του αντιπάλου του, ο οποίος εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες και υπέκυψε δίκαια. 

J61w1kbxLafayt6tΒέβαια ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο 0 – 0, σε διεκδίκηση της μπάλας από τους Μετεβελή και Παινέση, με τον πρώτο να φαίνεται να μπερδεύεται στο τρέξιμο με τον αντίπαλό του. 
Η κακή θέση που είχε ο διαιτητής, βρισκόμενος πίσω από πολλούς παίκτες, του στέρησε ενδεχόμενα τη δυνατότητα να δει καθαρά τη φάση.  Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί και οι δύο ομάδες έτρεξαν πάρα πολύ στο γήπεδο, έπαιξαν ανοικτά και παρότι ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς (το 3 – 0γράφηκε στο 65’), μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για επίτευξη κι άλλου τέρματος. Ο Αστέρας όμως είχε περισσότερους ποιοτικούς παίκτες στο γήπεδο και αυτό τον βοήθησε να διαχειριστεί τον αγώνα καλύτερα. Ο Αστέρας είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία  στο 11’ όταν σε σέντρα του εξαιρετικού (ιδίως στο α’ μέρος που αγωνίστηκε σαν εσωτερικός χαφ) Κουτρούλη, ο Χαφούζ σηκώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του έφυγε για πολύ λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Ακολούθησε μια άλλη φάση με τον Πεθαίνο,
Rkxoknhu
Ofhozlda 
Smuei96r  που με περίτεχνες ενέργειες έφτασε κοντά στη γραμμή του άουτ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η τελική του πάσα κόπηκε από τους αμυντικούς την τελευταία στιγμή. Ο Ηρακλής είχε και αυτός μια καλή φάση με τον Καρσιώτη, που πήδηξε ανενόχλητος και πήρε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ρουμελιώτη και ένα σουτ του Παινέση που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26’ έγινε η φάση που ο Ηρακλής διαμαρτύρεται μάλλον δίκαια για το πέναλτι και στο 28’ ο Χαφούζ ξέφυγε και βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στη περιοχή δεξιά, με τον Νούλα να τον κυνηγά και να τον κοντράρει στο σουτ που επεχείρησε. Ο Χαφούζ μετά την κόντρα που δέχτηκε, έπεσε άσχημα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο 36΄με πόνους  στο καρπό του χεριού του. Στο 30’ ο Πρίφτης ξεχύθηκε από τη σέντρα, μετά από απόκρουση των αμυντικών του Αστέρα και έφτασε με τη  μπάλα στα πόδια στο ύψος της περιοχής, εκεί όπου ο Π. Ποτήρης, που τον κυνηγούσε, με υπερένταση μπόρεσε και τον κοντράρισε στο τελικό του σουτ. Λίγο αργότερα ο Μετεβελής γύρισε τη μπάλα απρόσεκτα προς τον Ρουμελιώτη, παρενέβη στην πορεία της ο Καρσιώτης και έτσι βρέθηκε απέναντι από τον Ρουμελιώτη, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει
Cmtzxqlw 
  καθώς ο Βασιλάρης τον κοντράρισε και έδιωξε σε κόρνερ.
G4eqffesΟ Αστέρας συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 42’ σε κόντρα του προωθημένου σε κόρνερ Κακογιάννη, η μπάλα στρώθηκε στον Βασιλάρη, ο οποίος, με αυτοκρατορικό στυλ, εκτέλεσε τον τερματοφύλακα Καζή. Ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι μάλιστα πέταξαν τη φανέλα, που του ανήκει, στον αρχηγό της ομάδας Σταύρο Αντωνόπουλο, που όντας τραυματίας παρακολουθούσε τον αγώνα από την κερκίδα. Ακολούθως ο Ρουμελιώτης απέκρουσε μάλλον εύκολα σε κόρνερ, πάνω από οριζόντιο δοκάρι, ένα έξυπνα χτυπημένο από τον Καλύβα φάουλ.
Myxebijf
4gcv1wt1Στο β’ μέρος ο Ηρακλής ξεκίνησε κάνοντας και τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν, αλλάζοντας το σχήμα του, με κυριότερη αλλαγή την προώθηση του πολύ καλού Γ. Ποτήρη από την άμυνα στο κέντρο.  Όμως ο Αστέρας συνέχισε να κρατά τα ηνία του αγώνα με τους εξαιρετικούς Αλούσι και Τάφα (μπήκε στη θέση του Χαφούζ και άλλαξε την εικόνα του αγώνα στο χώρο του κέντρου). Έτσι στο 52’ ο Αλούσι μετά από συνδυασμό με τους Κουτρούλη και Μπαλή, βρέθηκε δεξιά κοντά στη γραμμή του άουτ και επεχείρησε χαμηλή και παράλληλη με τη γραμμή του τέρματος σέντρα προς τον επερχόμενο Βυζά. Ο Παυλάτος όμως που τον κυνηγούσε πρόλαβε και έβαλε το πόδι του, αλλά άθελά του έστειλε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Με το 2 – 0 σε βάρος τους οι παίκτες του Ηρακλή προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αλλά εκεί τους περίμεναν οι απροσπέλαστοι πλέον Βασιλάρης και Κακογιάννης, οι οποίοι μαζί με τον πάντα δυναμικό Μετεβελή και τον Μπαλή είχαν σηκώσει τείχος μπροστά από τον Ρουμελιώτη. 
Ο Βυζάς ταλαιπωρούσε τον Παυλάτο και μάλιστα, αν ήταν περισσότερο προσεκτικός, στις τελικές του πάσες δύο φορές θα δημιουργούσε μεγάλες καταστάσεις στην εστία του Καζή. Στο 65’ ο Τάφα ελευθερώθηκε στο χώρο του κέντρου και βρισκόμενος αρκετά έξω από την περιοχή, σημάδεψε και έπιασε ένα χαμηλό σουτ στη γωνία του Καζή, που αιφνιδιασμένος άργησε να πέσει και το 3 – 0 ήταν γεγονός. 
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Κουρούπης άρχισε τις αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα, μιας και ο Ηρακλής εξακολουθούσε ένα μάχεται και να τρέχει στον αγώνα. Όμως και ο Αστέρας έτρεχε και αυτός παρά πολύ και διαχειριζόταν έτσι τον αγώνα με καλύτερο τρόπο. Ο Ηρακλής έφτασε κοντά στην επίτευξη τέρματος μόνο μια φορά, όταν στο 73’ ο Τσοχαντάρης σούταρε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή εντελώς άστοχα, μετά από αναταραχή που δημιουργήθηκε σε κόρνερ. Ο Αστέρας όμως είχε και άλλες ευκαιρίες. Στο 78’ ο Βυζάς ξέφυγε από τον αντίπαλό του από δεξιά και έφτασε κοντά στην εστία του Καζή, αλλά το πλασέ του πέρασε σχεδόν παράλληλα με το τέρμα, χωρίς άλλος συμπαίκτης του βρίσκεται εκεί κοντά και στο 84’ ο Κουλάκης σάστισε και δεν σούταρε όταν βρέθηκε με την μπάλα αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, μετά από κόρνερ του Αλούσι. 
Συμπερασματικά ο Αστέρας ήταν πιο ουσιαστικός και νίκησε δίκαια μια ομάδα που ήρθε με αξιώσεις στο Δερβένι. Οι παίκτες του είχαν και την προσωπικότητα και η θέληση να δείξουν την ανωτερότητά τους στο γήπεδο και με την πειστική εμφάνισή τους έφεραν τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας.
Ο διαιτητής κ. Κεκερής δεν απέφυγε τα λάθη. Κάποιες γκρίνιες υπήρξαν εκατέρωθεν και για τις υποδείξεις των βοηθών του κ.κ. Κωνσταντόπουλου και Παπανικολάου. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Μπαλής, Μετεβελής, Βασιλάρης, Κακογιάννης (85’ Μελισσαρόπουλος), Κουτρούλης, Αλούσι, Πρίφτης, Χαφούζ (76’ Τάφα), Βυζάς, Πεθαίνος (56’ Κουλάκης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ: Καζής, Π. Ποτήρης ,Τσιγλιτάκος (46΄ Παυλάτος),  Δ. Νούλας, Γ. Ποτήρης, Παινέσης, Καπλατζής (46’ Ι. Νούλας), Μπουλντάς (46’ Δοσχωρης), Τσοχαντάρης, Καρσιώτης, Καλύβας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr