Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Eπίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη στα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.



 Εμφάνιση 3-AL- KATAFYGIO.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Λέγκας Κωνσταντίνος μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας κ. Σωτηράκο Παναγιώτη, επισκέφτηκαν έργα που είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.


Εμφάνιση 2-AL-KATAFYGIO.jpgΈμειναν ικανοποιημένοι από την πορεία όλων των έργων, τόσο απ αυτά που τώρα ξεκίνησαν όπως το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου στο Δήμο Βέλου – Βόχας, όσο και απ αυτά που έχουν προβλήματα και έχουν καθυστερήσεις όπως ο δρόμος Λαύκας – Καστανιάς, που η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης που έχει τεθεί από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
Εμφάνιση LAFKA KASTANIA.jpgΈργα που εκτελούνται και έχουν ένα καλό βηματισμό εργασιών είναι ο δρόμος Κούτσι – Νεμέα και οι παρεμβάσεις στο Διάσελο στο Λούζι και στα Κ.Υ. Κιάτου – Ξυλοκάστρου και Γκούρας.


Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας του παραλιακού δικτύου από το Κιάτο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια στο Δερβένι μια και η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε.
Τέλος η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε έργα που περατώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή Κιάτο – Φενεός όπως:
-          την κατασκευή δεξαμενής άρδευσης – πυρόσβεσης περιοχής Κωνομαύρων Κλημεντίου (προϋπ. 70.000,00 €)
-          την αξιοποίηση γεώτρησης λεκάνης Φενεού περιοχής Μεσινού (προϋπ. 60.000,00 €)
-          την αξιοποίηση γεώτρησης λεκάνης Φενεού περιοχής Πανοράματος (προϋπ. 60.000,00 €) και
-          την αξιοποίηση γεώτρησης λεκάνης Φενεού περιοχής Γκούρας (προϋπ. 60.000,00 €)
Σ’ όλο το οδικό δίκτυο η ΠΕ Κορινθίας διέθεσε σάκους ψυχρού ασφαλτομίγματος στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας για την κάλυψη των επικίνδυνων λακκουβών.
Η πρώτη φάση αυτής της παρέμβασης ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί η παρέμβαση με άλλες δύο φάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση:
«Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο για όλους μας προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Πρέπει να είμαστε παρόντες, να βλέπουμε και να παρακολουθούμε από κοντά τα έργα και την εξέλιξή τους και να δίνουμε επί τόπου λύσεις για την ολοκλήρωσή τους.»

Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας