Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο «Μένουμε Ελλάδα» και το βίντεο από το Δερβένι (βίντεο)

Το «Μένουμε Ελλάδα», είναι  η μοναδική καθημερινή ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και στηρίζει την Περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.
Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ρεπορτάζ για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους.
Χθες (6/8) η δημοφιλής αυτή εκπομπή της ΕΡΤ1 φιλοξένησε τον Δήμαρχο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία  Ανδρικόπουλο , ο οποίος μαζί με τον υπεύθηνο τουριστικής προβολής του δήμου Αποστόλη Θεοδωρόπουλο έκαναν μια εκτενή παρουσία στη Δημοτική ενότητα Ξυλοκάστρου , μόνο, αγνωόντας την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης. Η μόνη αναφορά που εγινε ήταν, ότι δυτικά η παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου φτάνουν από το Καμάρι ως το Δερβένι. Όσο γιά τον κ. Θεοδωρόπουλο από την ορεινή περιοχή του Δήμου μόνο τα Τρίκαλα και τα χωριά της Δ.Ε. Ξυλοκάστρου Μάνα , Ρίζα, Ρέθι , Ζεμενό και Καρυά,τον ενδιαφέραν. Όσο για την Ορεινή Ευρωστίνη με τη Ζαχολη , το Ορεινο Χελυδόρι , τον Πύργο και το Σαραντάπηχο ... κουβέντα. Τέλος παρουσιάστηκαν προιόντα που παράγει ο τοπο μας. 

Στην αρχή του ημίωρου περίπου αφιερωματος στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η εκπομπή έδειξε για μια ακόμη φορά από βίντεο το Δερβένι , όπου πρόβαλε τα αξιοθέατα της περιοχής Δερβενίου , με τις ατελείωτες παραλίες όπως μοναδικά τα κατέγραψε η κάμερα σε ένα δεκαλεπτο αφιέρωμα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσιάστρια τηςκαλής , κατα τα άλλα εκπομπής,  κ. Ρενια Τστσιμπίκου στον προλογό της μίλησε απαξιωτικά γιά το Δερβένι μιλώντας για κάποιο οικισμό κοντά στην Ακράτα..
Στην εκπομπή του «Μένουμε Ελλάδα» μίλησαν γιά την περιοχή η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου κ. Χριστίνα Σαράμπαλη καθώς και  επαγγελματίες , οι οποίοι αναφέρθησαν στην ιστορία του Δερβενίου , την αναπτηξη του οικισμού , την εξαγωγή σταφίδας από το λιμάνι του Δερβενίου προς τις χώρες της Ευρ'ωπης την εποχή του μεσοπολέμου. 
Επίσης αναφέρθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής η υποδομή και τα καταλύμματα που μπορεί ο επισκεπτής να βρει στο Δερβενι τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του αυξανεται κατα 60% σε σχέση με τους χειμερινούς μήνες,και στα παράλια χωριά Μαύρα Λιθάρια, Πεταλού , Λυγιά , Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα και Λυκοποριά
 Το αφιέρωμα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχει ημίωρο διάρκεια και μπορείτε να το παρακολουθήσετε (αρχίζει  απο τη θέση 33.07)  στο παρακάτω βίντεο