Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στα... δύσκολα έπεσε ο Ολυμπιακός με Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στα... δύσκολα έπεσε ο Ολυμπιακός που κληρώθηκε στον έκτο όμιλο του Champions League απέναντι στη γερμανική Μπάγερν Μονάχου, την αγγλική Άρσεναλ και την κροατική Ντιναμό Ζάγκεμπ.

Οι «νταμπλούχοι» έπεσαν σε ένα από τα θεωρητικά πιο δύσκολα ζευγάρια, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα που κληρώθηκε από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και εκείνη την ώρα ήταν «ανοικτοί» όλοι οι όμιλοι.
Θεωρητικά εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος, ο τρίτος ή όγδοος όμιλος έμοιαζαν πιο βατοί, ωστόσο το γεγονός της παρουσίας της Μπάγερν, «απέκλεισε» τις άλλες δύο γερμανικές ομάδες από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία που κληρώθηκε από το τελευταίο γκρουπ είναι ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού που ωστόσο με βάσει τα τωρινά δεδομένα αναζητά την... υπέρβαση ώστε να μπει σφήνα ανάμεσα στις ομάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Αρσέν Βενγκέρ.
Από εκεί και πέρα, ο τέταρτος όμιλος μοιάζει να είναι ο πιο δυνατός με Γιουβέντους, Σίτι, Σεβίλλη και Γκλάντμπαχ, ενώ οι υπόλοιποι μοιάζουν να έχουν ξεκάθαρα φαβορί για τη μία εκ των δύο θέσεων και ομάδες που να ξχωρίζουν για τη δεύτερη.
Η Μπάγερν έρχεται για πρώτη φορά στο νέο Καραϊσκάκη (το 1980 είχε δύο νίκες επί των «ερυθρολεύκων» στο Πρωταθλητριών).
Αντίθετα, με την Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί για 4η φορά στον όμιλο τα τελευταία 7 χρόνια και μάλιστα απουσιάζοντας μία χρονιά, η κληρωτίδα έφερε τους Λονδρέζους στον δρόμο των Πειραιωτών για 4η φορά σε 6 κληρώσεις.
Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ των Πάουλο Μασάντο και Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού τη σεζόν 1998-1999, όταν είχε προκριθεί στα προημιτελικά και τότε βέβαια η ομάδα λεγόταν Κροάσια Ζάγκρεμπ.


Αναλυτικά οι όμιλοι
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Παρί Σεν Ζερμαίν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάλμε
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Αϊτχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλατασαράι, Αστάνα
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Γκλάντμπαχ
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Λεβερκούζεν, Ρόμα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Τσέλσι, Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η' ΟΜΙΛΟΣ: Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Βαλένθια, Λιόν, Γάνδη