Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η τελευταία πράξη αναλγησίας της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αφήνει στην τύχη τους 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία, Ζωοδόχος Πηγή και Δικαίωμα στη Ζωή, από το Ηράκλειο.

O Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή την παραίτηση της Κυβέρνησης, χωρίς να λύσει το θέμα των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με αναπηρία, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την “κοινωνική ευαισθησία”  μαζί με τις άλλες προεκλογικές υποσχέσεις αλλά υπονομεύει και την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων και του Γονεϊκού Κινήματος, που στηρίζουν τα παιδιά με αναπηρία.
Εδώ και 8 μήνες είναι στον “αέρα” 44 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας 1430 παιδιών με αναπηρία και τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών αδρανούν και αδιαφορούν για την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης.

Από το νομό Ηρακλείου στα Κέντρα αυτά είναι: η Ζωοδόχος Πηγή και το Δικαίωμα στη Ζωή,  κέντρα που αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν μισθούς στους εργαζομένους και τις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες, με συνέπεια να οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Αυτή είναι μια χαρακτηριστική πράξη αναλγησίας της απερχόμενης Κυβέρνησης».