Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Καλαμάτα: Το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας

Καλαμάτα: Το σκήνωμα του Αγίου Φλώρου υποδέχθηκε το ομώνυμο χωριό της Μεσσηνίας - Δείτε φωτό! 
 Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας, ο κλήρος και οι άρχοντες του τόπου, το σκήνωμα του ομώνυμου αγίου, από την Ι. Μονή Αγίου Νικολάου του Νέου, της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, όπου φυλάσσεται. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο καθηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μήτσου.

Στην υποδοχή και τη λιτανευτική πομπή που ακολούθησε, προέστη ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό που ακολούθησε, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο σκήνωμα.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχαρίστησε το μητροπολίτη Κύριλλο για την παρουσία του, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό, ευχόμενος ο άγιος να ενδυναμώνει την πίστη των ανθρώπων και να εδραιώνει στην καρδιά τους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στην τελετή παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελ. Αλειφέρη, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.