Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στο Europa League Η ΑΪΚ αντίπαλος του Ατρομήτου, η Σπαρτάκ του ΠΑΟΚ, «πέρασαν» και οι Κύπριοι

Η ΑΪΚ αντίπαλος του Ατρομήτου, η Σπαρτάκ του ΠΑΟΚ, «πέρασαν» και οι Κύπριοι
Η ΑΪΚ Στοκχόλμης θα είναι οριστικά η αντίπαλος του Ατρομήτου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η σουηδική ομάδα νίκησε στην Αρμενία 2-0 την Σιράκ, στον αγώνα ρεβάνς του 2ου προκριματικού, και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο παιχνίδι. Τα γκολ της ΑΪΚ πέτυχαν οι Γκόιτομ (14΄) και Ισιζάκι (25΄).
Η πρώτη αναμέτρηση της ΑΪΚ με τον Ατρόμητο θα γίνει στις 30 Ιουλίου στη Στοκχόλμη και η ρεβάνς στις 6 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.


Τη Σπαρτάκ Τρνάβα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο για τους ομίλους του Europa. Οι Θεσσαλονικείς θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους απ’ την Τούμπα κόντρα στους Σλοβάκους που απέκλεισαν την Λίνφιλντ.Οι Σλοβάκοι νίκησαν στο Μπέλφαστ με σκορ 3-1 και με τέρματα 5-2 πήραν το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 34ο λεπτό (Λόρι), οι παίκτες του Γιαράμπεκ γύρισαν το παιχνίδι με γκολ των Σαμπό (54’, 84’) και Βοϊτούς (60’).
Ετσι, η Σπαρτάκ επιστρέφει στην Τούμπα μετά το 1996, όταν ενώ είχε προηγηθεί του ΠΑΟΚ με 3-0 στο ημίχρονο, τελικά ηττήθηκε με 5-3 από έναν εκπληκτικό «Δικέφαλο» στο β' μέρος.



Δύσκολη πρόκριση στον 3ο γύρο πανηγύρισε η Ομόνοια, η οποία μετά το 0-0 στην Πολωνία νίκησε 1-0 στο «ΓΣΠ» την Γιαγκελόνια. Οι «πράσινοι» έψαχναν την πρόκριση στην έδρα τους και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σέρινταν, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους κι έτσι πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ωστόσο, πριν από την έναρξη υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των φιλοξενούμενων και τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου.
Η έτερη κυπριακή ομάδα, ο Απόλλων Λεμεσού, υπερασπίστηκε το 4-0 της Κύπρου και στη Λιθουανία έφερε «λευκή ισοπαλία» 0-0 με την Τρακάι, παίρνοντας το εισιτήριο.