Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ηχηρή απουσία Απόντες Πρόεδρος και αρχηγοί από εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Απόντες Πρόεδρος και αρχηγοί από εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου 
Με την ηχηρή απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής εκδήλωση για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την οποία οργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την απόφασή της να διοργανώσει την εκδήλωση, με ομιλητές τους Μανώλη Γλέζο, Κώστα Μανταίο, Πέπη Ρηγοπούλου και Σπύρο Χαλβατζή, είχε ανακοινώσει η κ. Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής λέγοντας:

«Ως Πρόεδρος της Βουλής θεωρώ χρέος ιστορικό της Βουλής, αυτή η επέτειος να τιμάται και να μην παρασιωπάται υπό το πρόσχημα της εξοικονόμησης που επινοήθηκε τα τελευταία χρόνια επί μνημονίων».

Σύμφωνα με το Mega, η «απόφαση» για την συνολική απουσία από την εκδήλωση φαίνεται πως ελήφθη το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο όπου γευμάτισαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αρχηγοί εξέφρασαν ο ένας μετά τον άλλον τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό για την πρόεδρο της Βουλής και υπογράμμισαν ότι δεν θα παραστούν στην εκδήλωση, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε πως και ο ίδιος είναι προσκεκλημένος όμως δεν προτίθεται να πάει.