Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έρχεται "καυτή" εβδομάδα και θερμοκρασίες μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου!

http://www.agrinioculture.gr/wp-content/uploads/2012/06/%CE%9A%CE%B1%CF%8D%CF%83%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82.jpgΉταν έτσι κι αλλιώς ένα δύσκολο καλοκαίρι, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Και τώρα που ο πολιτικο-οικονομικός "καύσωνας" δείχνει να υποχωρεί έρχεται ένας άλλος, ο... κανονικός!
Από τη Δευτέρα μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει... "καυτή" έξοδο! Σύμφωνα με το weather-in-greece.gr, την επόμενη εβδομάδα θα μας "επισκεφτεί" το πρώτο κλασσικό κύμα καύσωνα.
Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 38 με 40οC ενώ σε περιοχές όπου πάντα οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου!
Το κύμα καύσωνα φαίνεται πως θα κρατήσει μέρες, αφού θα ξεκινήσει από τις 28-29 Ιουλίου και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες 2-3 μέρες του Αυγούστου. Δεν θα είναι όμως το μοναδικό, αφού στις αρχές Αυγούστου αναμένεται και νέο κύμα καύσωνα!

Δείτε στον παρακάτω χάρτη ενδεικτικά τις θερμοκρασίες κατά μέσο όρο:
 Σήμερα Παρασκευή πάντως, στην Πελοπόννησο αναμένεται καλοκαιρία με λίγες νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 35 βαθμούς.
Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.