Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πώς θα υποβάλλουν οι ΟΤΑ οικονομικές καταστάσεις και στοιχεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο (ΦΕΚ)

Τις οικονομικές καταστάσεις και τα επισυναπτέα δικαιολογητικά και στοιχεία που θα πρέπει να υποβάλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον κατασταλτικό έλεγχο των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Ειδικών Λογαριασμών, καθώς και των Ειδικών Λογαριασμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, περιγράφει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Β’ 1508/2015).
Το άρθρο 1 αναφέρεται στα κοινά δικαιολογητικά ελέγχου που απαιτούνται για το σύνολο των παραπάνω φορέων ανεξαρτήτως μεθόδου λογιστικής απεικόνισης της διαχείρισής τους (απλογραφική και διπλογραφική μέθοδος).
Το άρθρο 2 αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις και τα επισυναπτέα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της χρηματοοικονομικής διαχείρισης των παραπάνω φορέων.
Το άρθρο 3 στις οικονομικές Καταστάσεις και επισυναπτέα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της χρηματικής διαχείρισης (λογαριασμοί ταμιακής διαχείρισης–εκτέλεσης προϋπολογισμού) των ΝΠΔΔ.
Το άρθρο 4 περιγράφει τα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της χρηματικής διαχείρισης (λογαριασμοί ταμιακής διαχείρισης – εκτέλεσης προϋπολογισμού) των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης
Το άρθρο 5 τα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της χρηματικής διαχείρισης (λογαριασμοί της ταμιακής διαχείρισης – εκτέλεσης προϋπολογισμού) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τέλος,
Το άρθρο 6 αναφέρεται στα δικαιολογητικά για τον έλεγχο της χρηματικής διαχείρισης (λογαριασμοί ταμιακής διαχείρισης – εκτέλεσης προϋπολογισμού) των Ειδικών Λογαριασμών.
Στο ΦΕΚ επισυνάπτονται και υποδείγματα οικονομικών καταστάσεων – Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ
aa pinakas fek
aftodioikisi.gr