Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σ-κουπάτος! Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με sweep κόντρα στον Παναθηναϊκό

Σ-κουπάτος! Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με sweep κόντρα στον Παναθηναϊκό 
Η κούπα πήγε Πειραιά! Ο Ολυμπιακός, όντας εμφανώς ανώτερος του αντιπάλου του σε όλη τη διάρκεια της σειράς πανηγυρίζει το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, επικρατώντας και στο 3ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με 93-74. Εξαιρετικοί στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι, 23 πόντους ο Σπανούλης, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι του κόντρα στον ΠΑΟ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο ΣΕΦ, για τη στιγμή που περίμεναν καιρό στο λιμάνι!

 Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ με τον Μαυροκεφαλίδη στο ξεκίνημα, δίνοντάς του πολλές επιθέσεις και χρεώνοντας έτσι τον Ντάνστον με 2 φάουλ νωρίς, όπως συνέβη λίγο μετά και με τον σέντερ του ΠΑΟ. Ο Ντάρντεν ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό να εκτελεί 10 βολές στο 1ο δεκάλεπτο, έναντι μόλις δύο των πρασίνων. Ο Μπατίστα μπήκε αλλά δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, με τα πρώτα 10 να κλείνουν στο 16-12, χάρη σε τρίποντο του Λοτζέσκι από τη γωνία. 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ζεστάθηκε! Βρήκε συνεχόμενα μεγάλα σουτ, με τους Πετγουέι, Αγραβάνη, Λαφαγιέτ αλλά και τον Πρίντεζη με 5 πόντους να ανεβάζει τη διαφορά στους 14 (34-20). Ο Παναθηναϊκός είδε σε αυτό το τραγικό διάστημα τον Μαυροκεφαλίδη να χρεώνεται και με 3ο φάουλ, ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε πολλούς πόντους σε δεύτερο χρόνο, παίρνοντας, έτσι, σκορ ακόμη κι όταν ήταν άστοχος.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ μέσα από τις βολές και τα φάουλ που είχε φορτώσει νωρίς τον ΟΣΦΠ, όμως αμυντικά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει, με τη διαφορά να διατηρείται σε διψήφια επίπεδα και τον Πρίντεζη να είναι αποτελεσματικότατος! Η ευστοχία των δύο ομάδων οδήγησε το σκορ σε υψηλά επίπεδα, με το σκορ στο ημίχρονο να φτάνει το 51-39!
  Στο 2ο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα. Οι πράσινοι έτρεξαν σερί 7-0 στο ξεκίνημα, μείωσαν στους 5, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του σερί 7 πόντων, στέλνοντας τη διαφορά ξανά στους 12 με τρίποντο του Σπανούλη!

Οι ερυθρόλευκοι ήταν “φωτιά” στην επίθεση, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 20 με τρίποντο του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έβρισκαν σκορ με κάθε τρόπο, και με τον Χάντερ εξαιρετικό ολοκλήρωσαν το 3ο δεκάλεπτο στο +17, με τον Διαμαντίδη να ρίχνει τη διαφορά από τους 20 με τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή!

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ρίξει τη διαφορά με το ξεκίνημα, όπως και στο 3ο δεκάλεπτο. Η διαφορά έφτασε έως και τους 12, όμως ο Σπανούλης με 4 πόντους την εκτόξευσε και πάλι στους 16. Η διαφορά δεν μπορούσε να κλείσει, οι πράσινοι ήταν άστοχοι στα μακρινά σουτ, μη μπορώντας να κλείσουν την ψαλίδα. Ο Μάντζαρης με τρίποντο 3 λεπτά πριν το τέλος εκτόξευσε τη διαφορά στους 22, τελειώνοντας το ματς και χαρίζοντας το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 10, Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (4), Ντάρντεν 9, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς
Παναθηναϊκός (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3), Φώτσης 11 (2), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 10, Μπλουμς, Κούπερ 7 (1), Μόργκαν