Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ολάντ: Εάν μπορώ με την Μέρκελ θα βρεθώ με τον Αλέξη Τσίπρα

Ολάντ: Εάν μπορώ με την Μέρκελ θα βρεθώ με τον Αλέξη ΤσίπραΟ πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε έκκληση σήμερα να "επιταχυνθούν" και να "ολοκληρωθούν" γρήγορα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το ενδεχόμενο για μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.

"Αν, στο περιθώριο, μπορούμε με την κα Μέρκελ, όπως και με άλλους αρχηγούς κρατών και με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε (το θέμα της Ελλάδας) θα το κάνουμε", είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε εξάλλου να "επιταχυνθούν" και να "ολοκληρωθούν" γρήγορα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει "να σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ευρωζώνη".