Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η σύσκεψη στην Κόρινθο γα τα έργα του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, και παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πελοπίδα Καλλίρη και Αγγελου Παπαγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με θέματα που αφορούν την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών. Καλεσμένοι ήταν οι δήμαρχοι Κορινθίων Αλ. Πνευματικός, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκου και εκπρόσωποι των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Προτάσεις σχετικά με τα έργα διαπλάτυνσης της Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών
Ο αντιπεριφερειάρχης Αγγελος Παπαγγελόπουλος ως κύριος εισηγητής αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών της Νέας Εθνικής οδού και κατέθεσε τις πιο κάτω προτάσεις.
• Σημαντικότητα κατασκευής παράπλευρου δρόμου Αρχ. Κόρινθος – Κιάτου.
• Αναβάθμιση υπαρχόντων τμημάτων παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Αποκατάσταση οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται από τα βαρέα οχήματα των κατασκευαστριών εταιρειών.
• Προώθηση της κατασκευής του νέου δρόμου Διόδια Κιάτου – Μούλκι – Αρχαία Σικυώνα.
• Ταυτόχρονη λειτουργία των διοδίων Μουλκίου και Κιάτου ώστε να εξαλειφθεί το οικονομικό κίνητρο των οδηγών των βαρέων οχημάτων και να ανακουφιστεί η Παλαιά Εθνική οδός.
• Στις πινακίδες κυρίως στις εξόδους πέραν του κύριου προορισμού να αναφέρονται και οι άλλες σημαντικές τοποθεσίες π.χ. Κιάτο – Αρχαία Σικυώνα – Στυμφαλία – Φενεός.
• Αποκατάσταση όλων των δικτύων κοινής ωφελείας, ύδρευσης, αποχέτευσης και κυρίως των αρδευτικών δικτύων που είναι πολύ περισσότερα στον αριθμό.
• Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα έργα συγκέντρωσης και απορροής των ομβρίων υδάτων.
• Υπενθύμιση συμβατικών υποχρεώσεων για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων και φυτεύσεων στα όρια του έργου.

O κ. Απόστολος Παπαφωτίου από την μεριά του αναφέρθηκε στη διάβρωση που είναι το κυρίαρχο θέμα και πρέπει να ξεπεραστεί ...
Ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταστροφές που έχουν προκαλέσει στην ΠΕΟ τα βαρέα οχήματα - μηχανήματα, εξαιτίας της διάβρωσης όπου ο δρόμος συνεχώς βουλιάζει όπως στη Λυγιά και στο Λουτρό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα έργα συγκέντρωσης και απορροής των ομβρίων υδάτων ιδίως στο Ξυλόκαστρο.
Υπενθύμιση συμβατικών υποχρεώσεων για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων και φυτεύσεων στα όρια του έργου.

Η συνέχεια στο video που ακολουθεί