Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

Ιστορική η σημερινή μέρα (χθεσινή) 17 Ιουνίου 2015. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στους Έλληνες και τις Ελληνίδες θυμήθηκε τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και το μεγάλο ΟΧΙ του προς τους φασιστές Ιταλούς ομολόγους του.
Η πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 που ο νεαρός Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας ιστορικά ανέλαβε πλήρως και δημοσίως την ευθύνη για την τύχη της Ελλάδας.
Η ημέρα που ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός από το 38% του εκλογικού σώματος των Ελλήνων απέκλεισε κάθε άλλη εξέλιξη, πλην της συμφωνίας ή της ρήξης της Ελλάδας με την Ευρώπη, παραμένοντας ασυζητητί στο τιμόνι της χώρας.
Η ημέρα που ο βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.Λαπαβίτσας ως "λαγός" της κυβερνητικής πολιτικής ίσως ενημέρωσε την Οικουμένη και το λαό για τη δραχμή και τα δελτία τροφίμων, που αν χρειαστεί θα αντικαταστήσουν την οικονομία του ευρώ στην κοινωνία μας.
Ο κ.Τσίπρας πριν φτάσει στη σημερινή δύσκολη ημέρα, που εξήλθε τόσο ηγετικά στο προσκήνιο, ήταν αυτός που ανακοίνωνε στον ελληνικό λαό προεκλογικά: "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, υποταγή ή σκληρή διαπραγμάτευση, λιτότητα ή ανάπτυξη. Να μην πεθαίνουν συμπολίτες μας από το κρύο, από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, να μην υπάρχει καμία οικογένεια χωρίς ένα πιάτο φαί. Είναι δεσμεύσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα."
Προφανώς αυτές τις δεσμεύσεις θα υλοποιήσει ο κ.Τσίπρας μετά το μεγάλο ΟΧΙ με τα δελτία τροφίμων για όλους τους Έλληνες. Ένα πιάτο φαί.
Ο κ.Τσίπρας εναντιώνεται στον ελληνικό λαό ωμά πια που επιθυμεί την παραμονή στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και το ευρώ, αρνείται να παραδώσει την εξουσία σε κάθε περίπτωση και επιζητά το θυμικό του λαού να συναινέσει στην καταστροφή της Ελλάδας. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να δεχτεί συμφωνία με τους θεσμούς, παρά μόνο αόριστες παρατάσεις για να ολοκληρώσει το διατεταγμένο έργο του.
Μία καταστροφή που ήδη έχει επέλθει υπό τον κ.Τσίπρα στους πέντε μήνες της διακυβέρνησής του με την ύφεση που επανήλθε, με την αύξηση της ανεργίας, με την εξάλειψη κάθε πρωτογενούς πλεονάσματος, με την παγκόσμια απομόνωση της Ελλάδας, με την παγκόσμια οικονομική απειλή προς όλους, Έλληνες και ξένους.
Ο κ.Τσίπρας λοιπόν θέλει να ομοιάσει στον δικτάτορα Μεταξά, που ανέλαβε την εξουσία το 1936 πραξικοπηματικά, μετά την επαγγελματική πολεμική του σταδιοδρομία όμως ως Έλληνας αξιωματικός, να αντιταχθεί στους φασιστικούς προφανώς θεσμούς και να μην μειώσει τις επικουρικές συντάξεις φιλέτα, να μην ανταλλάξει το ΦΠΑ και τις μειώσεις σε κύριες συντάξεις με τη διάλυση των καρτέλ αγαθών υπηρεσιών και τις αμυντικές σπατάλες, που προσφέρουν οι δανειστές της ζωής μας.
Ο κ.Στουρνάρας, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, ταυτόχρονα σήμερα, ίσως όχι τυχαία, έγινε ο στόχος της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής των Ελλήνων, η οποία προφανώς συνεχίζει να επιθυμεί να εκπροσωπεί τους αντιμνημονιακούς. Ο κ.Στουρνάρας που είναι υπεύθυνος ακόμα για την έγκριση εισροής νόμιμου χρήματος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όχι μαύρου χρήματος οικονομικών και άλλων εγκλημάτων. 
Επίθεση και αμφισβήτηση στον κ.Στουρνάρα λίγα 24ωρα μόλις πριν ο κ.Τσίπρας, ο ενδεχόμενος νέος Μεταξάς ενός ιστορικού ΟΧΙ, επισκεφτεί τη Ρωσία  και ίσως γυρίσει πίσω  με πολλά χρήματα, αγνώστου προελεύσεως, για ένα πιάτο φαί. Χρήματα που το μόνο που θα χρειάζονται θα είναι η έγκριση εισροής τους στην ελληνική οικονομία.
17 Ιούνη λοιπόν και σε λίγες ημέρες θα μάθουμε αν ο Τσίπρας θα είναι ο νέος Μεταξάς ή ο νέος Γούναρης
Η ελληνική ιστορία είναι βέβαιο ότι θα τον γράψει στις σελίδες της. Όπως έγραψε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπως έγραψε και τον δικτάτορα Ιωαννίδη.
Η ιστορία εξάλλου πάντοτε επαναλαμβάνεται. Άλλοτε με χρυσά γράμματα, άλλοτε ως κακόγουστη φάρσα, με ήρωες ή θύματα πάντα τους λαούς και τους ηγέτες τους...
 
 thedayaftergr.blogspot.gr